Açelya Çiçeği Bakımı ve Yetiştirilmesi

Açelya Çiçeği, balkon ve bahçelerin vazgeçilmez çiçekleri arasında sayılır. Balkon ve bahçelerde Pembe, eflatun, beyaz ve sarı renk tonlarıyla insanlara taze bir güzellik sunar. Kat kat birbirlerine sarılmış taç aileleriyle adeta çiçeklerin habercisi gibi insanların göz kırpar. Ancak bu açan çiçekler kısa ve öz olarak çiçeklerini açar.

Açelya Çiçeği Bakımı ve YetiştirilmesiAçelya Çiçeği Bakımı ve Yetiştirilmesi

Açelya Çiçeği Nasıl Bir Bitkidir?

Balkon ve banyonun vazgeçilmez çiçekleri arasında yer alan açelya çiçeği, fundagiller ailesinden çiçekli bir bitkidir. Ormangülü cinsi olan ve saksı çiçekleri arasında yer alan popüler bir bitkidir. Bir değişiklik ismi olarak bilinen Açelya’nın anlamı da bir o kadar naif bir bitkidir. Açelya, dile gelemeyen, söylenemeyen bir aşkı ifade eder. Açelya, içten içe aştan yanan ama aşkını itiraf edemeyenlerin çiçeği olarak biliniyor. Açelya çiçeğinin çiçeklerinin de güzelliklerini ve hislerini kısa süre sergilerler. Açelya çiçeğini fark etmezsen hemen içine kapanır. Bir daha Açelya’nın çiçeklerini görebilmek için gelecek yılı beklemek gerekir.

Açelya Çiçeği

Açelya Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalı?

Açelya kullanmak istiyorsanız, kullanmak için özel olarak seçmek gerekir. Açelyanın doğal ve zengin topraklar için tercih edilmesi, ekstra bir gübre ilavesi yapılmasına gerek yoktur. Gübre ilave çiçeklenme, çiçeğin parçalanabilen toprak rahatsızlıklarına çiçeğinize zarar vermesi. Açelya bitkisi, doğrudan güneş istemez. Olaylara daha iyi bir bakış açısına sahip olmak ister misiniz? Karanlık ve gölge alanlar, açelya bitkileri için uygun yerler değildir. Böylesine geniş bir alanda yetişen açelya bitkisi, çiçeklerini döker. Görmek istediğinizde biraz bilgi almak için de kullanabilirsiniz. Açelya bitkisi saksıda yetiştirilebilir. Açelya bitkisini evde yetiştiriyorsanız, çiçek arası sıra çevirmek gerekir. Ne aradığınızı görebileceğiniz açıktır. Bu kapı yetiştirilen ev çiçekleri arasında yer alan açelya çiçeğini haftada bir kez çevirdiğinde, çiçeğin gelişiminin kapsamlı olarak büyümesi yeterli olacaktır. Açelya bitkisi,suyu çok sever. Sulama için ölçü kabı kullanmak gerekir. Sıcak havalarda, haftada iki kez, serin havalarda ise haftada bir kez su başardı. Açelya bitkisinin sulanmasının aşırıya kaçması gereklidir. Sonuç olarak, olup bitenlere dikkat etmeniz gerekecek. Açelya bitkisinin sulanmasının çiçeğinin yerine ulaştığından emin olunmalıdır. Sulama yapıldıktan 8 saat sonra saksıda geri kalan suyun boşaltılması gerekir.
Açelya Çiçeği

Açelya Çiçeği Yetiştirmek Zor mudur?

Açelya çiçeğinin yetiştirilmesi, sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Açelya çiçeği üretimi, diğer çiçekler gibi ilgi ve alakayı yetiştirmenin de eksik olması gerekir. Açelya genel olarak zengin topraklarda yetişir. Açelya, çürümüş döküntü olduğu için humus yönünden yüksek topraklarda yetişir. Her şeyin yolunda olduğunu hatırlamak önemlidir.

Açelya Yetiştirirken Bunlara Dikkat Edin?

Açelyanın Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Açelya çiçeğinin çoğalmasının birkaç yolu vardır. Köklerinden ayırma yöntemi: Bu yöntemde çiçek çoğaltmak kolay bir yöntem. Bu yöntemde bitkiyi bölmeden çıkarmak gerekir. Ama Nazilere doyamıyorsunuz. Topraktan korunmuş bitki kökünde üstlere uzanan yeni filizlerin saklanması ayrı saksılara eklenerek çoğaltılarak bölünmesi. Bu şu anlama geliyor: Fark yaratmak için de kullanabilirsiniz, yüksekliği 8 ila 10 cm uzunluğunda olacak ve kesilerek alınan kısmı ince olacaktır. 3. Yöntem ise Tohumla çoğaltma yöntemidir. Açelya tohumu ekilirken, kapalı bir sera etkisi yaratmak önemlidir. Yaratılan bu sera etkisi Açelya bitkisinde çimlenmeyi hızlandırır. Açelya bitkisi orta düzeyde derinliğe ekilmeli ve tohumlar seyrek olarak serpilmedir. Açelya ekimi için bahar başını beklemekte fayda vardır. Toprak sıcaklığılı, yağmur almalı ve merkezin soğuk olmaması gerekir. Açelya çiçeğinde süreklilik vardır. Toprakta yetişen açelyalar genellikle tohumlarını yakınlarına döker. Dökülen bu tohumlar yeni yeni açelyaların yetişmesini sağlar. Doğal olarak yetişen bu açelyalar köklerinden alarak saksılara yerleştirilebilir.
Açelya Çiçeği

Açelyalar Ne Zaman Açar?

Yaşadığınız yer ılık bir bölge ise açelyalar bahar başında 2 haftadan 1 aya kadar çiçekli kalır. Açelyaların tükenmesinin süresi azaltılmak isteniyorsa, yaz sıcakları başladığında bitki örtüsü ve sulamaya devam edilmelidir. Böylece baharda açan açelyalar yaz boyunca hatta son baharda dahi çiçekli kalan açelyalar izlenmiştir.

Açelya Çiçeği Ne Renk Açar?

Açelyalar, ilkbaharların renklerini ruhunda taşıyan çiçekleridir. Açelya çiçekleri kırmızı, sarı, pembe, turuncu ve beyaz renkte açılır. Açelya çok yıllık bir bitki olarak bilinir. Açelya bitkisi ekiminin ardından hemen ilk yıl çimlenmeye başlıyor.

Açelya Çiçeği Hangi İklimi Sever?

Açelya bitkisi, ılık havaları sever. Havadar mekanlarda yani balkon ve bahçelerde yetişmeyi sever. Havadar bölgelerindeki esintiler, bu merkez hoşuna giden süreçten de olumlu yönde etkiler. Açelya bitkisini havalandırmak için gün içinde balkonda alabilir, havalandırabilirsiniz. Bazı kaynaklarda ise hava akımının açelyaya zarar verdiği ifade edilmektedir. Bu zararın ilk yılına göre değişebilir. Bunun için kısa süreli olarak sık sık test etmek amacıyla çiçek yerini değiştirebilirsiniz.

Açelya Çiçeğinin Ömrü Ne Kadardır?

Açelya Çiçeği, ilkbaharların gelişmesiyle canlanmaya başlar. İyi bakım sonrasında çiçeğin yaz sonu, hatta sonbahar sonuna kadar çiçeklerini görebilirsiniz. Evde çiçek yetiştirmeyi seversiniz evterapisi.com/cicek Goz atmanızı tavsiye ederiz.

Açelya Çiçeği
Açelya Çiçeği
Açelya Çiçeği
Açelya Çiçeği
Açelya Çiçeği

Açelya Çiçeği
Açelya Çiçeği

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın