Barış Çiçeği (Spatifilyum) Bakımı – Ev Terapisi

Zarif beyaz çiçek, yemyeşil genişleyen ve benzersiz görünümleriyle barış çiçeği; Her bölgede yaşam alanlarınızın en göz alıcı dekoratif salon bitkisi olmak için hazır! Evinize benzersiz beyaz rengi ile zarafet ve huzur taşıyacak barış çiçeği halk arasında yelken çiçeği ve barış zambağı isimleriyle bilinmektedir. Dünyanın beyaz çiçekleri ve yeşilin en güzel tonundaki açtığı ile barış çiçeği, ev ve iş yeri dekorasyonunuza katkıda bulunacak diyebilirsiniz. Bilimsel isim Spathiphyllum olarak bilinenler çiçek Her sıcaklıktaki uyum sağlar ve kolay bakımlı salon çiçekleri tercih edenler için idealdir. Geniş kapsamlı ve uzayan boyuyla ömrünü muhafaza etmekten korkmayan barış çiçeği bakımı nasıl yapılır? Barış çiçeği nasıl çoğaltılır? sorularını merakla düzenli olarak yazmamızın geri kalanını okumanızı tavsiye ederiz.

Barış Çiçeği Bakımı

Barış Çiçeği (Yelken Çiçeği)

mevcut barış çiçeği, barış zambağı ve yelken çiçeği olarak bilinen bu benzersiz çiçek, dünyada en çok resmi adı da olan spathiphyllum adıyla bilinir. Spathiphyllum cinsi barış çiçeğinin beyaz renkli çiçek kısmının (spathe) gelir. Eski Yunanda spathē keser, kürek, spatula gibi aletlerin metal keskinlikleri devam etmektedir. Yani Spathiphyllum spatula yaprakları anlamına geliyor. Güzel bir şekilde görülebildiği için, tercih edilen salonda ve mutfakta bulunan Barış ve Bar’a göz atabilirsiniz. Oldukça narin bir görünüme sahip olan barış çiçeği aslında birçok koşula uyum sağlayabilmektedir. Bakımlı bir barış çiçeği ilkbaharda ve sonbaharda yılda iki kez çiçek açmaktadır. Barış çiçeği Nasa tarafından korunan “havadaki zararlı gazlar yok olan bitkiler” arasında yer almaktadır.
Barış Çiçeği Bakımı

Barış Çiçeği (Spatifilyum) Bakımı

Doğada sulak alanlarda yetişen barış çiçeğini evde yetiştirmeniz oldukça kolaydır. Evinizde yetiştireceğiniz barış çiçeklerinin detaylı bir bakım istememektedir. Ancak barış çiçeğinin bakımı ve koşullarında dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunmaktadır. Tek yapmanız gereken, bu konuda bilmeniz gereken her şeye sahip olduğunuzdan emin olmaktır. Turba ve lif gibi mineral bakımında zengin toprakların tercih edilmesi gereken unsurlar. Barış çiçeğinizin ortamının ortamı ve ışık alan ortamı olmalıdır. Ancak doğrudan gün ışığı alan alanları barış çiçeği bitkinize zarar tasarrufu. Barış çiçekleri çok sıcak ya da çok soğuk ısılarda yaşayamamaktadır. 10 ila 28 yıl önce bir emniyet silahına sahip olma fırsatına sahip olmalısınız. Kuru topraklar barış çiçeği yaşamanız için uygun değildir, çiçeğinizin toprağının sürekli nemlendirilmesi hayati öneme sahip olacaktır. Barış çiçeği suyu oldukça yedi bir çiçektir. Bu konuda söylenecek bir şey yok ama 1 ve 2 tanesinin dikkate alındığını unutmamak gerekiyor. Çiçeğinizi sulamadan önce kullandığınız suyun musluk suyunun dinlendirilmesine dikkat edilmesi önerilir. Barış çiçeğinizin döneminin ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bu dönemlerde çiçek açmanız daha fazla özen göstermenizi, kuru bırakmamanız ve gölgede tutmanız gerekmektedir. Sprey ile suladığınız barış çiçeğinizin yapraklarını temizleyerek nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.
Barış Çiçeği Bakımı

Barış Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Barış çiçeğinin çoğaltılması önerilmemektedir. Bu, size gönderilecek malların bedelini ödemeniz gerektiği anlamına gelir. Aradığınızı görebilmeniz için aradığınızı görebileceksiniz. Bu ürünün çeşitli şekillerde kullanılabilen 6 yıllık versiyonuna da sahip olabilirsiniz. Barış çiçeğinizi çoğaltmak için en uygun zamanda nisan ve mayıs aylarıdır. Kış mevsiminde uygun oda sıcaklığına sahip yaşam alanlarında çoğaltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu, her şeyin kaydedildiğinden emin olmak için kendi bilgilerinizi de kullanabileceğiniz anlamına gelir. Barış çiçeğinizi çoğaltmak için öncelikle toprağın köklendirilmesinin hazırlanması gerekir. Köklendirme havanız normal topraktan farklı olarak turba ve yaşam oranı yüksek topraklar olmalıdır. Barış çiçeği köklerinden ayırma yöntemiyle çoğaltılabilir. Eski usulden bir şey alıp onunla eğlenmeye gerek yok. Bu nedenle kökten çoğaltma yönteminin saksı değişimi döneminde gerçekleştirilmesi sağlanır. Ayrıca kuş bakışı da olabilir ve üzerinde kuş bakışı ve kuş bakışı olan bir miktar yiyecek de yiyebilirsiniz.

Barış Çiçeği Bakımı

Barış Çiçeği Saksı Değişimi

Barış çiçeklerinde değişiklik yapılmayan bitkilerdir. Ama bu konuda hiçbir şey yapamazsın. Barış çiçeğinizin saksı değişiminin 2 ila 3 senelik periyodlar ile yapılması doğru olacaktır. Barış çiçeğinizin saklamasını değiştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta çiçeğin dikkatli kök detayına özen göstermenizdir. Barış çiçeğinizin saksı değişimi için en uygun zamandaki çiçeklenme aylarıdır. Bu aylar içerisinde barış çiçeğinizi saklanan saksıdan bir boy büyük saksı ile değiştirebilirsiniz. Kalabalıklaşarak saksısına sığmayan barış çiçeğinizi saklamaktan çıkarın ve 2-3 saat kadar uygun özelliklerindeki suda bekletin. Bu aşamada barış çiçeğinizin hassas topraktan ayrılacak ve zarar görmeyecektir. Topraklarınızdan ayırdığınız barış çiçeğinizi bir bıçak yardımıyla keserek ayırın. Çiçeğinizi tek değil grup şelinde ayırmanız gerekmektedir. Çiçeğinizi ayırdığınız parça için mini birer saklamanız gerekmektedir. Fidelerinizin zor sığacağı küçük saksılarda köklendirme hava ile dikilmelidir. Köklendirme havası yoğun şekilde sulanmalı orta nemde olmalıdır. Köklendirme hücrelerine koyduğunuz barış çiçeklerini hava almayacak şekilde pozitifler ile sararak bağlamanız gerekmektedir. 10 gün bu şekilde açılma ve ılık bir yerde bekleyecek çiçeğinizi 10 günün ardından potansiyelden sulamanız gerekmektedir. Barış çiçeğinizi kesip ayırdığınız gün yaklaşık yedi hafta sonra asıl saksılarına alabilirsiniz. Uygun genişlikteki saksılara dikilmesi, bitkilerin sürdürülmesi açısından korunmasında büyük önem verilmesi. Köklendirme saksılarında bulunan barış çiçeklerinizin köklerini ayırıp ayırmadan yeni saksılarınıza dikip sulayabilirsiniz.
Barış Çiçeği Bakımı

Barış Çiçeği Nasıl Sulanır?

Barış çiçeği bakımında saklamamız gereken şekilde barış çiçeği havası sürekli nemli tutulmalı ve asla saklanmamalıdır. Ama aradığınızı görmek için sabırsızlanıyorsunuz. Barış çiçeği sulaması çiçeğinizin çiçeklenme dönemi farklılık göstermesi. Barış çiçeğinin büyüme dönemi olan ilkbahar ve sonbaharda sulama verimi azaltılarak depolama kuruması gözlenmeli ve ardından sulanmalıdır. Bu bilgiyi, doğru bilgiye sahip olduğunuzdan emin olmak için de kullanabilirsiniz. Çiçeklenme dönemi biten bitkinizin sulama düzenini eski düzenine taşımaya özen göstermeniz gerekmektedir. Barış çiçeği nasıl sulanır? Barış çiçeği sulanırken nelere dikkat edilmelidir? Sorularının önemli püf noktaları bulunmaktadır. Bu, paradan tasarruf etmek için ihtiyacınız olan bilgileri kolayca alabileceğiniz anlamına gelir. Sulama suyunuz dinlendirilmiş su olmalı ve musluk suyunun dağılımı. Barış çiçeğiniz mümkünse hep aynı gün ve zamanında sulanmalıdır.
Barış Çiçeği Bakımı

Solmuş Barış Çiçeği Nasıl Canlanır?

Barış çiçeği suyu oldukça yedi bir bitkidir. Uzun süre sulama yapmadığınız barış çiçeğiniz çözülebilir ya da yapraklarını bükebilir. Barış çiçeğinizi yeniden canlandırmak için yapraklarını bir arada olacak şekilde bağlayarak yarım saat su içerisinde beklemeniz gerekmektedir. Suyun içinde beklettiğiniz barış çiçeğiniz kısa sürede eski haline dönecektir.
Barış Çiçeği Bakımı

Barış Çiçeği Hastalıkları

Oldukça dayanıklı olan barış çiçeği doğru bakılmadığı takdirde kuruyabilir, sararabilir ve sonuç ölebilir. Barış çiçeğinizin solan çiçeğinizde bir sorun olmadığını ancak aynı anda çürüyen pek çok yaprak çiçeğinizin barış hastası olduğunu belirtiyor. Barış çiçeğinde böceklenmeler, yanlış saksı değişimleri, bakım özensizliği ya da hataların bulaşmasına neden olabilir. Bu arada ”phytophthora parasitica”ya hızlıca bakabilir ve içinde mantar oluşumunu görebilirsiniz. İhtiyacınız olan bilgiye gelince dikkatli olmalısınız. Yağmur sularının bu dağılımına sebep olmaktadır. Uygun ilaç kullanımı ile barış çiçeğinizi kurtarmanız mümkündür.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın