Dua Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Sade yaşamı ve kalıcılığı sayesinde evlerin dekorasyonunu tamamlıyor ve otantik bir hava sağlayan dua çiçeği, tüm güzelliklerle hayatın bir parçası oluyor. Yeşil tonlara hakim olan bu naif çiçekortamın havasını değiştiriyor.

Dua Çiçeği – Calathea

İlk bakıştan itibaren gözlerin üzerinde toplayan dua çiçeği, çiçek severlerin gözde çiçek türlerinden biri haline gelir. Dua çiçeği, soy olarak Marantaceae familyasından olup, Maranta türüne ait bir türdür. Dua çiçeğine çok benzer olan 20 tane daha eski tür mevcut ve bu eski türler Dua çiçeğine çok benzemektedir. Meşhur saksı çiçek türlerinden biri olan Dua çiçeği, salkımlı yapısı ve birinin orta bölümünde bulunan farklı renkteki desenli yapısıyla hoş bir atmosfer yaratmaktadır. Genel olarak Dua Çiçeği, salon çiçeği olarak bakılmaktadır.
Dua Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Dua Çiçeğinin Anlamı

Dua çiçeğinin adı, gece gündüz değişimi yaşanırken sergilendiği hareketlerinden yer almaktadır. Gündüzden geceye devam eder, fiziksel şekilli küçük değişiklikler meydana gelir. Eğer iyi vakit geçirirseniz, o zaman kendi gözünüzde iyi vakit geçirme fırsatına sahip olursunuz. Sıra dışı bir şekilde Dua çiçeğinin içinde yer alan cinsteki bütün çiçeklerin aynı hareketliliği gösterdiği için bütün bu çiçeklere Dua çiçeği adı verilmektedir. Burada neler olduğunu görebileceksiniz. Duyguların ve iyi ifade edilme yolu olan kadınların, insanların ortalama sevginin çapında ve güzel araçlardan bir tanesidir.
Dua Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Dua Çiçeğinin Çeşitleri

Dua çiçeğinin içeriğinde birden fazla Dua çiçeğine benzeyen türü bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 20 adet Dua Çiçeği türü bulunmaktadır ve bu türlerin hemen hepsi Dua çiçeği ile benzer özelliklere sahiptir. Bu arada Belirgin özelliklerinde eğlenebileceğiniz, geceleri aynı fiziksel yaşantılar yaşanmaktadır. En önemlileri bilinenlerdir: Calathea Makoyana, Calathea Roseopicta, Calthea Lancifolia, Calathea Ornata, Calathea Louise, Kalatya Dua Çiçeği gibi birçok dua çiçeğine benzeyen türler mevcuttur.
Dua Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Dua Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Dua çiçeği, tür olarak sıcağı yedi bir bitki türüdür. Bu nedenle Dua çiçeğinin soğuklardan korunması gerekmektedir aksi halde gitmesi gerekmektedir. Dua çiçeğinin yaşamı için uygun olan hava sıcaklığı 23 derecedir. Kış mevsimi geçildiğinde ise 18 güne kadar yaşayabilmektedir. Dua çiçeğinin özelliği sayesine kışın kuruyan yapraklar, yaz mevsimine geçildiğinde tekrardan canlanabilmektedir. Dua ile iyi vakit geçirirseniz iyi vakit geçirirsiniz. Ama aynı zamanda aradığınızı da görebilirsiniz. Eski olanı almanın en iyi yolu budur, yani onu sulamaktan alabilirsiniz. Sulama hakkında yapılması gereken konu, verilecek olan suyun soğukta taşınmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde çiçek çürüyebilir.

Dua Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Dua çiçeğinin çoğaltılması ve yeni doğan Dua çiçeklerinin yetiştirilmesi çok bilgisayarda. Çiçeğin kökünden gelen yeni ve taze sürgünler iletilmektedir. Belirttiğiniz sürgünleri köklerinden dikkatli bir şekilde çıkartıp, uygun bir bardağın içine yerleştirin. Sürgünlerin kök kısımlarının tamamını gelecek şekilde su doldurun ve soğuduktan sonra filizlenmesini her gün düzenli olarak izleyin. Yeni bir saksı alın ve kaliteli toprak ile doldurun, bu islemden sonra filizlenen Dua Çiçeği kökünü güzelce dikin. Can suyunu, sprey şişeleme işlemlerini yapın ve Dua çiçeğini zamana bırakın.
Dua Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Dua Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Ona iyi bakabilirsin, böylece ona daha iyi bakabilirsin. Sıcaklığa karşı hassas olan Dua çiçeğinin gerektirdiği sıcaklık değerlerine göre uygun şekilde konumlandırılmalıdır. Farklı bakı açılarına sahip olan evlerde yetiştirilen Dua çiçeklerinin severlerinin bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Sulama açısından düzenlilik sağlanmalı ve sıcak aylarda çok, soğuk aylarda az sulama yapılmalıdır.

Dua Çiçeği Saksı ve Toprak Değişimi

En iyi sonuçları almak için siz de kullanabilirsiniz: Kaliteli minerallere sahip olan bir toprak hizmeti. Yılda 1 kez olacak şekilde bahar aylarında toprak değişimi yapılmalıdır. Dua çiçeğinin saksısının genel özellikleri şu şekilde olmalıdır: Dua çiçeğinin köklerinin rahat edebileceği geniş bir saksı olmalıdır. Çiçeğin boyundan biraz daha büyük bir saksı seçilmelidir. Sakının altının delikli olması çiçeğin miktarını artırabilmektedir.

Dua Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Dua Çiçeği Yaprakları Neden Kurur?

Dua çiçeğinin hastalığının kuruma sebepleri aşağıdaki gibi olabilir: Yaprakların çok sulanması, kurumaya yol açabilir. Bulunduğu ortamın hava özellikleri ve yaprak kuruluğu olabilir. İklimin daha iyi olması için iklim önemlidir.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın