Filbahri Çiçeği Bakımı ve Budama

Filbahri çiçeği (Philadelphus cororarius) sonbaharda yapraklarını döken bir bitkidir. Sıkı ve yuvarlak bir şekilde büyür. Oval, girintili ve koyu yeşil renginde vardır. İlkbaharın sonları ile yazın başlangıçta aşağı yukarı 2,5 ila 5 cm arasında uzayan oval şekilli göz alıcı dört taç yaprak ile ön plana çıkar. Oldukça güzel kokmaları, bahçe işleri ile uğraşan pek çok kişinin bu bitkilerin yetiştirmesinin asıl sebebidir. Çiçekleri, portakal çiçeklerini andırır ki bu durum, filbahri çiçeğinin sahte portakal ismiyle anılmasını sağlar. Kelebekleri ve diğer Polonya taşıyıcıları nektarlarla bezenmişlerdir. Filbahri çiçeği çiçekleri oldukça hızlı bir şekilde büyür. Yılda yaklaşık 60 cm uzayabilir. Ekilme döneminde sonbaharın başlarında olsa da çiçeklenme mevsiminde de eklenebilir.
Filbahri Çiçeği Bakımı

Filbahri Çiçeğinin Bakımı

İlkbahar ayları, filbahri çiçeği bitkilerinin en göz alıcı olduğu dönemdir. Eğer istersen yiyecek bir şeyler yersin bitki Türlerin yeterince dekoratif olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Ancak yaz aylarında özel bir çalılık biçimi almak adına toplu halde eklenebilir çiçekler genellikle dekoratif amaçlarla kullanılır. Aşırı su çekmenin, bu uzunluğun geçemeyeceği türden bir durum olduğu için ekimlerinin yeterli drenaja sahip olduğundan emin olunması gerekir. Filbahri çiçeği bitkilerinin bakımı genel olarak oldukça basittir. Böcek ya da patojenlerle sorun yaşamazlar. Yalnızca kurak dönemlerde sulanması vardır. Bitkinizi yıllık olarak gübreleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Işık

Bu bitkiler, tam olarak büyütülmüş miktarda gölge altında yetişebilir. Pek çok gün en az dört saat üretilebilmesi güneş ışığını doğrudan kullanır. Tam güneş altında ekildiklerinde genellikle daha bol çiçek verirler.

toprak

Filbahri çiçek çiçekleri, organik açıdan zengin topraklardan hoşlanır. Eğer bir drenjaya sahipseniz aradığınızı görebileceğinizden emin olabilirsiniz. Bununla birlikte asidik ile notr arası Ph değerlerine sahip toprak türleri ve yüksek oranlar gösterirler.

Su

Bu bitkiler, nemli ve elastik olmayan topprağı tercih eder. Ekilmelerinden kuraklıktan bir nebze basılabilseler de saklanmalı tamamen kuru olmasına izin verilmemelidir. Kuraklığın dayanıklı olması için olgun çalıları, hafif nemli tutmak içinse küçük çalıları sulayın.

Sıcaklık ve Nem

Filbahri çiçek çiçekleri, yetişme alanları boyunca soğuk havalara karşı dirençli olup kışın özel olarak korunmaya ihtiyaç duymazlar. Bunaltıcı öğle yemeği sıcağına karşı fazladan su verilip muhafazanın sağlanması yerinde olacaktır. Bitkiler açısından bir oranda genellikle bir sorun oluşmaz.

Gübreleme

Filbahri çiçeğini ekmenizin ardından bir miktar organik gübre, kabuklu humus veya çiftlik gübresi ile karıştırın. Organik madde bu şekilde oluşuyor ki bu çok önemli. Yüksek azota sahip gübreyi koruyun. İhtiyacınız olan parçaları net bir şekilde görebilmeniz önemlidir.

Filbahri Çiçeği Bakımı

Filbahri Çiçeği Türleri

Filbahri çiçeği bitkilerinin satılmasının temel nedeni güzel kocuları olsa bile her yerinde aynı oranda güzel koktuğu belirtilmez. Bu nedenle, başlangıçta ilk aşamada gelişmeye başlayan dönem, filbahri çiçeğinin satın alınması için uygun bir miktarda, böylece satın almadan önce bitkiyi koklayabilirsiniz. Çiçeklerin en güzel akşam saatlerinde koktuğunu bulundurun. Filbahri çiçeği bitkilerinin birçok türü bulunmaktadır:
Aurea: Yüksekliğinin ve genişliğinin yaklaşık olarak 150 ila 180 cm arası dayanıklılığı sonucu bu bitki türü, bu bitki türlerine velet daha sıkı yapılıdır ve ekimde altın sarısı yapraklarından oluşur.
Kar fırtınası: Boyu 150 cm olup boyu 90 cm olup boyutu küçüktür bu sayede güzel bir gün geçirebilirsiniz.
Küçük Karçiçeği: Sadece 90 cm’lik bir yüksekliğe, 60 cm’lik bir genişliğe ulaşsa da güzel kokulu çifte çiçeği vardır. (fazladan taç yapraklara sahiptir).

Karbelle: Yaklaşık 120 cm’lik bir yüksekliğe ve genişliğe ulaşan bu kapı, ekstra çiçeklerle bezenmiştir.
Çeşitlilik: 180 cm yüksekliği ile yüksekliği oldukça belirgindir.
Filbahri Çiçeği Bakımı

Filbahri Çiçeği Nasıl Budanır?

Filbahri çiçek çiçekleri önceki senenin gelişme bilgilerinde çiçek açar. Annenizin ve arkadaşınızın yardımıyla hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Çiçeklenme henüz tamamlamış saplarda, bu tomurcuk tomurcukları gördüğünüz yerin üzerindekileri budayın. Aynı zamanda ölü, hasar görmüş ya da eğri dalları da budanın. Filbahri çiçekleri olgunlaştıkça, bir nebze aşırı büyüyebilir. Bu durumda Buda’yı görebilir ve ona bakabilirsiniz. Yardım edemezsin ama iyi vakit geçirdiğinden emin ol. İlkbaharda aşırı büyümüş nüfus tüm dallarını doğru budayın. O yıl çiçek açılmayacak. Gelecekte ne aradığınızı görebileceksiniz.

Filbahri Çiçeği Bakımı

Filbahri Çiçeğinin Çoğaltılması

Fidanlıktan bir filbahri çiçeğini satın almak yerine yeni bir filbahri çiçeğinin kesilerek tedavi edilmesi, çok daha hesaplı bir yöntem. Bunun anlamı budur ve biraz aktiftir ve iyi bir fikirdir. Nasıl yapıldığı şu adımlarla açıklanabilir; Küçük bir saksıyı çabuk boşalan tohum başlangıcı karışımla doldurun. Saksıdaki drenaj deliklerinin bulunduğu yerden emin olun. Steril budama makası kullanarak bir yaprak düğümünün hemen altında bulunan yaklaşık 15 cm uzunluktaki dal kısmı kesin. Geriye en az iki yaprak kesiminizin eski kısmını birbirinden ayıran koparın. Dalınızın kesik ucuna köklendirme hormonunu verin. Kesilen kısmı yetiştiği ortalama gömün. Toprağı’nın bu konuda hiçbir şey yapmasına gerek yok. Saksıyı, güneş ışığının doğrudan gelmediği bir onarımın saklandığı birimlerin hafif nemli olduğundan emin olun. Bitki besinleri yaklaşık bir aiçinde oluşmaya başlar. Sapını hafifçe çektikten sonra karşı dirençle karşılaştığınızda, arzu ettiğiniz büyüme ortamına hazır olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Filbahri Çiçeği Bakımı

Filbahri Çiçeği Nasıl Çiçek Açtırılır?

Filbahri çiçeği çiçeklerinin çiçekleri, merkezi temel öğedir. Orada ayrıca genel Mayıs ve Haziran aylarında beş ile yedili gruplar halinde yayılanlar ve son derece güzel kocuları vardır. Her yıl çiçek erirlerde sağlıklı kalabildiği ve ideal koşullar altında kaldığı süre boyunca. Bitkinin yeterli miktarda güneş ışığı almasının çok miktarda çiçek vermesi açısından oldukça önemlidir. Eski günlerde iyi vakit geçireceksiniz ve çocuklara ve silaha biraz daha fazla para ödemek zorunda kalacaksınız. Bunun yanında daha az ışığın bulunduğu yerde da yaşayabilirsiniz. Bu durumda bahçede hem keyifli vakit geçirecek hem de bilgilenme fırsatına sahip olacaksınız.

Filbahri Çiçeği ile İlgili Sık Karşılaşılan Sorunlar

Filbahri çiçeğinin uygun şekilde yetiştirilmesi durumunda pek sorun yaratmadığı bilinmektedir. Yine de yetersiz koşullar ya da gerekli bakımın yapılmaması, yaygın olarak görülen bazı bakımlardan yola çıkılabilir.

Yetersiz Çiçeklenme

Yanlış budama yapılması, filbahri çiçeklerinin yetersiz veya hiç çiçek açmamasında sık talimatlar bir nedendir. Mevsime göre çiçek açmasının ardından bitkinizi budamayı unutmayın. Aksi takdirde, bir sonraki yıl için çiçek tomurcuklarını budama riskini göze almış olursunuz. Aynı zamanda bitkinizin çevresel kirleticilerini kontrol altına alın. Eğer iyi bir fikriniz varsa verebildiğiniz takdirde bunu başarabileceksiniz. Bir toprak testi, ilkokulun çevresinde bulunan toprakta, çok miktarda yüksek azot olup olmadığı açıklanabilir.

Yaprakların Sarılması

Filbahri çiçeğinin üzerindeki sararmış yapraklar genellikle aşırı sulanmanın bir belirtisidir. Bu bitkiler, hava koşullarından daha fazla su almadan olumlu sonuçlar doğurmaz. Toprağınızın suyunu iyi çektiğinden emin olun ve aralıklı olarak sulama yapın.
Filbahri Çiçeği Bakımı

Sıkça Sorulan Sorular

Filbahri Çiçeği Gölgede Büyüyebilir mi?

Filbahri çiçeğinin, kısmı gölgede bir nebze gelişebilmesi de tam gölgede gelişebilmesi söz konusu değildir. Bunda yanlış bir şey yok, onu kullanmak iyi bir fikir.

Filbahri Çiçeğinin Bakımı Kolaylaştırılabilir mi?

Filbahri çiçeği, sık bakım gerektirmeyen bir bitkidir. kuraklık zamanları ile yıllık beslenme ve budama ödemelerinde sulama gerektirir.

Filbahri Çiçeği Ne Kadar Hızlı Büyür?

Filbahri çiçeği, hızlı bir büyüme potansiyeline sahip olup yılda ortalama 60 cm civarında büyür.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın