Küstüm Çiçeği Bakımı ve Özellikleri

Küstüm çiçeği, sahip olduğu hikaye ile Türk parçacıklarının en çok bilinen ve sevilen çiçek türlerinden bir tanesidir. Zarif ve bir o kadar da güzel olan küstüm çiçeği, birçok evin dekorasyonunda yer alan güzide çiçeklerdendir.

Küstüm Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Küstüm çiçeği, Baklagiller ailesinden olup, Mimosa türüne bağlı olan bir çiçek türüdür. Öte yandan tüy çiçeği halk dilinde, dokunma muz çiçeği ya da küs küs çiçeği olarak da anılmaktadır. Halkın arasında çok bilinen açıklamanın asıl, kişiye ait olduğu zaman hemen yapraklarını kapatması. Ancak durumu daha iyi anlamak iyi bir fikirdir, böylece benzerliği sağlayabilirsiniz. Yetiştirilmesi ve bakımı biraz zor olan küstüm çiçeği, çiçekler arasında en çok besine ihtiyaç duyulan çiçekler arasında yer alır. Narin çiçekleri arasında olan küstüm çiçeği, çiçek türlerinin hem çok sevip hem de seyrederken bir o kadar da özen gösterdiği çiçek türleri arasındadır. Küstüm çiçeğinin boyu 1,5 metreye kadar ulaşabilmektedir. Yiyecek 7 yıl içinde temin edilebilir.

Küstüm Çiçeği Bakımı ve Özellikleri

Küstüm Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Küstüm çiçeği hassas bir bitki türüdür ve ilgi ister. Kuşum çiçeğinin yaşadığı ortamın sıcak ve nemli olması gerekmektedir. Çiçeğin bulunduğu ortamın genel olarak güneşin bulunması, küüstüm çiçeğinin bolluğu çok katkı sağlar. Her gün düzenli olarak 1-2 saat güneşlendirerek katkı sağlar, ancak sıcak yaz aylarında yüksek güneş ışınlarına maruz kalmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Küstüm çiçeğinin bakımında kullanılmasının özelliği oldukça önemlidir. Toprağın çok verimli olması, gelişimi çok hızlı bir şekilde, çok sağlıklı bir şekilde var olabiliyor. Özellikle suyu içinde havanın bahçesi, küüstüm çiçeği için önerilen topraklar arasında yer almaktadır. Bu, eski ürününüz için yeterli paraya sahip olduğunuzdan emin olmanın harika bir yoludur. Yaz aylarında sıcakların artmasıyla, küstüm çiçeğinde bulunan kurumaları engellemek yerine her gün sulama yapılması tavsiye edilmektedir.

Küstüm Çiçeği Bakımı ve Özellikleri

Küstüm Çiçeğinin Hikayesi ve Deprem

Küstüm çiçeğinin hikayesi, en belirgin özelliği olan, ömrün uzamasıca kapanması olayıdır. Özellikle bitkilerin simetrik olarak sıralı olan dağılımının devamıca büzüşmesi, küstüm çiçeğinin bölümlerinin gerçekleştirilmesi oluşur. Hayatınızda neler olduğunu görebileceksiniz, neler olduğunu görebileceksiniz. Şiddetli depremlerde, küstüm çiçeğinin şiddetinden hemen önce kapanmasını keşfeden insanlar, bu çiçeğin daha gizemli olmasını sağlıyor. Bu sayede küstüm çiçeğinin halk arasında deprem habercisi çiçek olarak da anılmasına sebep olmaktadır. Küstüm çiçeği ayrıca süs çiçeği olarak da bilinir ve genellikle evde bakılan çiçek türleri bulunur.

Küstüm Çiçeğine Dokunulduğu Yapraklarını Neden Kapatır?

Küstüm çiçeğinin sahip olduğu savunma aralığı, bu çiçeğin dokunulduğunda bir anda yapraklarını kapatmasına sebep olmaktadır. Temas, yani çiçek için olan tehlike hali devam ediyorsa küstüm çiçeği kendini daha çok aşağı çeker ve gövdesinde bulunan iğneleri düşmanlara karşı kullanmak için çıkartı r. Bu sayede olası böcek saldırıları gibi olaylar savurulmuş olur.
Küstüm Çiçeği Bakımı ve Özellikleri

Küstüm Çiçeği Tohumdan Nasıl Yetiştirilir?

Küstüm çiçeğinin tohumdan yetiştirilmesi oldukça kolay bir işlemdir. Her şeyden önce küstüm çiçeğinin tohumunun 50 derecelik suda belirli bir süre kalması gerekmektedir. Bu işlemin ardından bekletilen tohumlar, değil toprakların içine konur. Gelişiminin hızlandırılması adına poşete sarılarak saksı üzerine kapatılır. Aşağı yukarı 21 gün boyunca filizlenmesi çin bekletilir. Çok fazla para ödemeniz gerekiyor, böylece eğlenebilirsiniz. Son olarak filizlenen çiçekler ayrı ayrı saksılara sunulur.

Küstüm Çiçeği Bakımı ve Özellikleri

Küstüm Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Tohumlama ya da çelikleme islemi üreme çiçeği iki türlü çoğaltılabilir. Tohumlar, biraz daha parçaları yakın şekilde ortaya konulmalıdır. Genel olarak önerilen dikim zamanı başlangıcıdır. İyi vakit geçirmeniz önemli. Yan dalların, geniş parçalara sahip olan topraklara dikilmesiyle yapılmaktadır çünkü geniş alanlar dikilen küstüm çiçeği daha hızlı yayılabilmektedir.
Küstüm Çiçeği Bakımı ve Özellikleri

Küstüm Çiçeği Çiçek Açar mı?

Küstüm çiçeği, mor-pembe renklerine sahip çiçekler açar. Genel olarak mayıs ve haziran zamanlarında tohumlar patlamaya başlar ve ekimin ortasındaki çiçekleri açmaya devam eder.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın