Saksıda Gül Yetiştirme ve Bakımı

Rengârenk güller maaşı için geniş bir bahçeye sahip olmanıza gerek yok! Tek ihtiyacınız olan güneş alanı ve yeterli genişlikte bir alan! Balkonunuzu, terasınızı ya da kamera kenarınızı saksılarınızda yetiştireceğiniz rengârenk güllerle göz cihazı bir gül bahçesine dönüştürebilirsiniz. Saksıda yetiştirilen güller gerekli bakımları uzun yıllar yaşayabilmektedir. Güller bahçe Bitkilerinin ve eski ve bitkileri arasında yer alır. Bahçelerimizin bu göz alıcı bitkilerini gösterir her alanda kayıt yaptırmak mümkündür. Saksıda yetiştireceğiniz güllerin boyutunun daha fazla kontrol alanı sağlaması, ürünlerinde ve güneş ışığına ne kadar maruz kalmaları kurulumu ayarlamanıza yardımcı olur. Ne yapacağını bilmiyorsan bana nasıl söylersin? Evde yetiştirilen güllerin bakımı nasıl yapılır?

Saksıda Gül Yetiştirme ve Bakımı

Evde Gül Yetiştirme

Saksılarınızı şenlendirecek güller için önemli olan doğru gül çeşidini tercih etmektir. Bu sayede evde de rahatlıkla gül yetiştirebilirsiniz. Evinizde yetiştireceğiniz gül çeşitleri için; süreliği, kalıcılığı dayanıklı çeşitler seçimi fayda sağlar. Büyük çalı güllerinin yanı sıra saklamak için daha küçük gül sırasına yönelebilirsiniz. Evinizde saklamada gül bakımı için dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta doğru saklama seçimidir. Drenaj delikleri olan saksılar, saklanda gül parçaları için uygun modellerdir. Güllerinizin su kapasitelerini çekmek amacıyla kaliteli saksı karışımları ile güllerinizin topraklarını zenginleştirmeniz sağlıklı ve uzun ömürlü güllere sahip olmanızı sağlar. Saksıda gül tüketimi için depodaki havanızın su dengesinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Saksı gülünüzün toprağı nemli, ancak ince parçalar. Bu da güllerinizi tükettiğiniz sık sık vitamin ve mineral açısından zengin besin takviyeleri ile beslenmeniz gerektiği anlamına gelir. Saksı gülünüzü gübrelemek de güllerinizin çiçeklendirmesini artıracak ve besleyeceksiniz. Saksı güllerinizi dönemsel olarak budamanız ve şekillerde olmanızı, hastalıkları kontrol etmenizi önemsemek. Aynı zamanda saksı bitkinizin istediğiniz boyutlarda kalması da mümkündür. Saksı güllerinizin çiçeklerinde azalma ya da kesmemeler halinde fark gülünüzü daha büyük bir saklamaya aktarabilirsiniz.
Saksıda Gül Yetiştirme ve Bakımı

Saksıda Yetişen Gül Çeşitleri Nelerdir?

Tüm gül çeşidi ekimine uygun değildir. Alınacak çok fazla yiyecek var ve nasıl çalıştığını görebileceksiniz. Aradığınızı görebilmeniz için aradığınızı görebilmeniz gerekir. Çalı gülleri, eski gül çeşitleri, tür gülleri ve melez çay gülleri bahçede kullanım için uygun olan gül çeşitlerindendir. Ancak saksıda gül değerleri için uygun olan gül türleri de mevcuttur. Saksıda ödeme için uygun olan gül türleri:
Zemin örtüsü: Zemin örtüsü gül çeşidi saksıda yetiştirilmeye uygun gül çeşitlerindendir. Saksı krizi ve dikim sonucu gülün uzunluğuna göre daha büyük bir merkez çevresine eklenerek de kullanılabilir.
Minya kapısı: Minyatür gül çeşitleri diğer gül çeşitlerine göre daha küçüktür. Henüz endişelenmenize gerek yok.
Veranda: Sundurma gül çeşidi; Güller kadar küçük olmayan ancak standart ürüne kadar da büyük olmayan gül çeşididir. İşte bu yüzden her şeye değer.
– Polyantha: Saksıda gül çeşitlerinden olan polyantha kısa bir gövde üzerine küçük gül kümelerinden oluşur. Saksı işlemleri için tırmanan polyantha’yı satın almadığından emin olmak büyük önem vereceğinden.

Saksıda Gül Yetiştirme ve Bakımı

Saksıya Gül Nasıl Dikilir?

Saksıda gül iadesi için toprak seçimi büyük önem taşır. Besin değeri yüksek havanızı gül dikimi için hazırlayın. Gül stresine uygun olarak hazırladığınız saksınıza toprak karışımınızı üçte iki oranında doldurun. Kökleri çıplak bir gül fidanı dikecekseniz havanın ortasında toplayın, ardından gülü tepenin üzerine yerleştirin ve soğuması üzerine yayın. Saksıda bir gülü dikecekseniz, hafif bir çukur birleştirip gülü saklayacaksanız. Saksı ömrünün kalan topprakları, gülünüzün çevresini doldurun ve çoğalmasını bastırın. Diktiğiniz gül fidanının üzerine kabınızı toprakla doldurun. Yeni dikim yaptığınız saksı güllerinizi en yaz yedi saat olacak şekilde güneşli bir alanda. Saksıya dikim yapılacağı gül fidanları birsen fazlaysa yeterli hava sirkülasyonu sağlamak için fidanlarınızın aralarını 2 fit olacak şekilde dikimi gerçekleştirin.

Saksıda Gül Yetiştirme ve Bakımı

Gül Fidani Ne Zaman Dikilir?

Saksıda ya da bahçenizde fark etmeksizin gül fidanı dikimi için en uygun zaman başlangıçlarının başlangıcı olan Mart ve Nisan aylarıdır. Gül fidanı dikimi havasının çok soğuk ya da çok sıcak olmadığı ve dikimin ardından birkaç saat güneş beslemesinin bir gün gerçekleştirilebileceği.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın