Sedum morganianum eski bitkilerde yetiştirilebilir ve çok etlidir. İngilizce isimleriyle burro’s tail, ya da donkey’s tail olarak da isimlendirilmektedir. Siz de “Sedum bitkisi bakımı nasıl yapılır? Sedum bitkisi nasıl çoğaltılır? Sedum bitkisinin özellikleri nelerdir?” sorularına yanıtlarınızı yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.
İçindekiler
Sedum Morganianum Özellikleri
Sedum morganianum sarkacak şekilde uzun dalları için kullanılabilir ve minik tombul parçaları ile dikkat çekmektedir. İnciyi anımsayan dizi dizi yapraklarına sahip bir etli türü. Örgütlenme anımsayan dalları ile sarkmaya ve hızlı gelişmeye oldukça eğilimlidir.
Sedum Morganianum Bakımı
Sedum morganianum dünyanın en güzel bitkilerinden biridir. Doğru bakım koşulları sağlandığında hızlı bir şekilde sedum sukulentleri güneş alan yayılmalıdır. Düzenli ve yeterli sulama sedum çiçeğinin gelişmesi için büyük rol oynar. Kaynatılmış su ya da içme suyu ile sulanması tavsiye edilen sedum sukulentleri toprağı kurumayacak şekilde düzenli olarak sulanmalıdır. Yaz aylarında haftada bir kez kış aylarında ise 15 günde bir sulanması sukulnetler için yeterli olacaktır. Sulama sırasında hava tamamen ısıtılmalı ve fazla suyun saksı deliklerinden akıtılmasına özen gösterilmelidir. Bu nedenle saksı seçimini drenaj deliklerine sahip olan uygun genişlikteki saksılar olarak belirlenmelidir. Aydınlık ve güneş alan bölgelerinde hızlı bir gelişme gösterten sedum sukulenti fazla soğuk sevmez ve düşünme sıcaklıklarına karşı dayanıksızdır. Soğuk Bölgelerde sedum sukulentinin odalardaa yerlere tavsiye edilirken Ege ve Akdeniz bölgelerinde kuytu bölgelerde ana bilgisayarlar yeterli olacaktır. Hayatınızda çok fazla sedum sukulenti olabilir. Sedum morganianum dalları üzerlerinde hava koşullarında gözlenmektedir. Söyleyecek bir şeyin olsun istersen, kendi yemeğini yiyebilirsin.
Sedum Türleri
Crassulaceae familyasının Sedum türünün bilinen 500 ila 600 civarında türü bilinmektedir.
Sedum Morganianum Saksı Değişimi ve Çoğaltılması
Sedum morganianumlar diğer pek çok sukulent türü olduğu gibi fazla sulama sevmemektedir. Bu nedenle, seçimde morganianumun bakımında büyük rol oynaması doğru olmayacak. Sedum morganianım saksıları 1-2 yılda bir kez olacak şekilde uygun boyutlarda saksılar ile değiştirilebilir. Saksı değişimi gerçekleştiren sedum çiçeğinizin yeni saksısına ve topprağına alışması için düzenli aralıklarla caktüs besini ile desteklenmesi önerilir. Sedum bitkinizin sulama suyuna da kaktüs besini vererek bitkinizin hızlı desteklerini destekleyebilirsiniz. Yeni saksısına taşıdığınız sedum çiçeğinizin saksı topprağı drenajı yüksek toprak ile hazırlanmalıdır. Saksı drenajınızı sağlamak için minik çakıl taşlarından yararlanabilirsiniz. Saksı derinliği sıralayacağınız çakıl birikintilerinin yüksek drenajını sağlar. Saksı değişimi sonrasında sedum bitkilerinizin ne ya da dallarına zarar verebileceğinizden dolayı sulama yapısı yapılması önerilmez. Sulanan sedum mantarları mantar ve bakteri üremeleri halinde kalır ve ayrıca patlamalara sebep olabilir. Sedum bitkinizin iyileşmesi için 2-3 gün zaman tanımanız ve sonrasında sulama işlemlerini gerçekleştirmeniz esastır. Sedum morganianum çiçekleri sukulentlerde olduğu gibi kelle alma yöntemi ya da yapraktan çoğaltma yöntemleri ile çoğaltılabilir. Sedum sukulentinizi çoğaltmak için sağlıklı bir yaprak temiz bir şekilde gövdeden arılır, 1-2 gün iyileşmesi beklenen yaprak ve besin değeri yüksek toprak üzerine koyularak köklenir. Genel olarak 1-2 hafta içerisinde köklenme meydana gelir.
Sedum Morganianum Çiçek Açar Mı?
Sedum morganianum çiçekleri çiçek açan bitkiler arasında yer almaktadır. Yerinden memnun olan ve doğru bakım koşullarında dağıtılan çiçekler yaz aylarında sonbahar aylarına dek çiçeklenebilmektedir. Sedum morganianum bitkisinin çiçeklerinin yıldız parçaları anımsatılmaktadır. Genel olarak beyaz ve pembe rekleri ile çiçek açan sedum morganianumlar kış zamanlarında yatmakta ve ilkbaharda uyanmaktadır.