Buz Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Buz çiçeği olarak sunulan pek çok yaygın bitki türü ve türü vardır. Bu türlerin en popüler olanları Lampranthus ve Delosperma’dır. Ama trafik ışıklarına çok dikkat etmeniz gerekiyor, iyi vakit geçirebilirsiniz, böylece görebilirsiniz. Buz çiçeği ismi, başlangıçtaki, ışık buz kristallerini andıracak biçimde değiştiren ufacık tüylerden oluşuyor. Bu başlangıçta, sukulentleri andıran, etli olanların varlığı vardır. Sonbaharda sıcaklıklar düşük derecelerde izlemeye başlarken rengi koyulaşır. Ilıman verileri yetişen pek çok buz çiçeği türü, her dem yeşil bitki olma özelliği sergiler. Buz çiçek türlerine bağlı olarak tırmanıcı bir yer örtücüden tutun da odunsu bitkiler olan gür, yani bitkisel bitkilere kadar pek çok farklı şekilde yetiştirilmektedir. Bu bitkiler genellikle çiçeklenmede açarlar ve büyüme dönemi boyunca da kalıcılığı sürdürürler. Güneşli bileşiklerin bazı türlerinin neredeyse tüm yaz boyunca çiçeklendiği bilinmektedir. Buz çiçeklerinin soğuk iklimlerde yaz mevsiminin ortasında doğru dikilmeleri önerilir. Sıcak iklimlerde ise dikimin sonbaharda yapımı daha rahat. Genel olarak bu olağandışı tür hızlı bir şekilde büyüyüp serpilir.
Buz Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Buz Çiçeği Bakımı

Buz çiçekleri güneşli fakat korunaklı, üstü kapalı olan bahçelerde, kayalık bahçelerde, yamaçlarda ya da bahçeyi bitkiler arasında, yer örtücü olarak yetiştirilebilirler. Tek yetiştirilen bitkiler genellikle 60 santim kadar büyürler. Yine de, daha büyük bir alanların gösterimleri da görülüyor. Bitkilerin ayrıca barındırılan depoları doldurulup bir süre sonra da taşanların kenarlarından taşan saksı çiçekleri olarak yetiştirilmeye de adaydırlar. Bitkilerinizi dikeceğiniz bölgedeki bol miktarda güneş kaynağından ve havanın hızlı drene olduğundan emin olmanız gerekir. Bitkilerinizi 40-45 santimetre kadar birleştirmelisiniz; Zira boş alanı doldurmak için acele edeceklerdir. Her çiçeklenme mevsiminde ise bitkilerinizin kışın solan saplarını satın alabilirsiniz.

Işık

Buz çiçekleri, bol miktarda tomurcuk üretmelerine olanak tanıyan tam güneş tutkunları. Güneşten mahrum kalan bitkiler hem çok az çiçeklenip hem de bir süre sonra gelişir, uzun bacaklı hale gelirler. Bitkilerinizin minimum altı saat boyunca doğrudan güneş ışığı almaları elzemdir.

toprak

Drenaj dengesi kusursuz olan, kuru bir toprak buz çiçeği için olmazsa olmazdır. Ama buna değer, güneş enerjisinin nasıl bir şey olduğunu görebileceksiniz. Killi, yoğun bir toprakta ise hiç büyümeyecektir. Kumlu ve çakıllı topraklar bu bitki sizin için idealdir. Toprağının besin açısından zengin olması gerekli değildir.

Sülama

Toprağına iyice yerleşen buz çiçeğinizi büyüme süreci boyunca azar azar sulamalısınız. Yağışsız geçen dönemlerde iki haftada bir sulama yeterli olacaktır. Sıcak havalarda ise bu bitkiyi haftada bir sulamak çok daha iyi bir fikir olacaktır. Buz çiçeğinizin fazla bir toprakta uzun süre boyunca beklememesi kışın gelmesini bekleyin. Yaşadığınız bölgede karla kaplanma olasılığı mevcutsa bitkinizi kış boyunca kuru tutmak için ekin sapma vb. kuru bir malçla onu malçlayabilirsiniz.

Isı ve Nem

“Dayanıklı” eklenen türler de dahil olmak üzere tüm buz çiçeği türleri soğuk havalara karşı hassastır. Bu, ona bakmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip olmak için iyi bir zaman. Karlı bir iklimde yaşıyorsanız kışın malçlama yapmak iyi bir fikir olabilir. Ancak ideal bir şekilde serpilmelerine sahip olmak istemeden edemiyorsunuz.

Gübre

Organik madde ve çocuk sağlığı hakkında bilmeniz gerekenler bunlar. Buz çiçeklerinin beslenmesinde idarede olabilirler. Ne var ki, saksıda yetişen buz çiçeklerinin beslenmeleri yapılabilir; Zira saksıların içindeki toprak besinleri bahçe ortamlarına kıyasla daha hızlı tükenebilir. Bitkinizin çelimsiz büyümesi ve fazla parçalanması gübrelenmeye ihtiyaç duyduğunuzun göstergesi olabilir.
Buz Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Buz Çiçeğinin Türleri

Buz çiçeğinin birkaç türü vardır:

Delosperma brunnthaleri: Sarı çiçekler olan ve boyu 5 santimetre civarında olana kadar uzayan ve 60 santimetreye kadar genişleyen bu kapı, dayanıklı bir yer örtücüdür. 4-9. kuşaklarda yetiştirilmeye uygundur.
Delosperma floribundum “Yıldız patlaması”: Tırmanıcı bir bitki olarak bilinen bu türün pembe çiçeklerinin göbeği beyaz renktedir. Bu kapı 6-8. kuşaklarda yetiştirilmeye uygundur.
Delosperma cooperi: Morumsu kırmızı renkli çiçekleriyle ortasından bir renk katan bu türün boyu yaklaşık olarak 15 santimetreye kadar çıkabilir. Bu kapı 6-10. kuşaklarda yetiştirilmeye uygundur.
Lampranthus aurantiacus: Bu, kapıyı görmek için kapıyı açmanız gerektiği anlamına gelir. Bu bölümün boyu 40-45 santimetreye kadar çıkabilir. 9-11. kuşaklarda yetiştirilmeye uygundur.
Lampranthus haworthii: Bu başlangıçta mavi-yeşil çiçekler ve pembe ya da mor çiçekler olabilir. Ilıman iklimlerde yetiştirilmeye uygundur.

Buz Çiçeğinin Çoğaltılması

Kendi hallerine kaldığınız sürece buz çiçekleri yayılıp kendi kendilerine tohum saçarak doğal bir şekilde çoğalabilirler. Bahçenizde bir ilk uzağında bir kişinin yayılıp köklenmiş saplara rastlamanız hayli olasıdır. Uzun vadede biraz paranız olabilir ve ne aradığınızı görebileceksiniz. Ancak çalışmak için yeterli enerjiyi elde etmek çok kolaydır. Ayrıca bitkiye sahip olabilmek için de kullanabilirsiniz, hem de olgun bitkinizin kendine gelip kendine gelmesine yardımcı olursunuz. Olgun bir bitkiyi bölmek için en ideal zaman çiçeklenme aylarıdır. Bu, bitkinizi bölme yöntemiyle çoğaltmak için izleyebileceğiniz adımlar anlamına gelir: Bitkinizi, sebzelere mümkün olduğunca zarar vermeye özen göstererek kazıp çıkarın. Bu işlem zamanında havanın havası, köklerin yerlerinden oynatmanızı sağlar. Keskin bir bıçak yardımıyla bitkinizin kökünü ayırın ve ortadan ikiye bölün. Bu da Bölgesinde bakabileceğiniz anlamına geliyor, doğru bilgiye sahip olmak biraz baş belası. Toprağın rengini vurarak düzleştirin ve hafifçe nemlendirin.

Yaygın Görlen Haşereler

Yaprakbitleri ve pamuklu bitler ancak çiçeklerine zaman zaman dadanabilir. Yapraklarda ya da saplarda hasar olup olmadığı veya bu haşerelerin bitkilerinizin üzerinde yapışıp yapışmaları ya da buna benzer tuhaf bir madde bırakmalarını bırakmadıklarını kontrol edin. Küçük kıvrımlı istilaları tuvalet ispirtosuna batırılmış pamuklar ile bitkilerinizin sağlıklı bölgelerine hafifçe kompres yaparak tedavi edebilirsiniz.

Buz Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Buz Çiçeğini Çiçeklenmesi İçin Teşvik Etmenin Yolları

Buz çiçeğinin tomurcukları türünün türüne göre değişkenlik göstermektedir. Genel olarak, bu bitkiler, dar yapılı taçyaprakları olan, papatyaları andıran, gösterişli ve capcanlı görünen, rengârenk çiçekler açarlar. İlkbaharda sıcaklıklara başlayan bu olağandışı bitkiler, haftalarca patlamaları sürdürürler. Bazı buz çiçeği türlerinin tipinin ikinci defa çiçeği olduğu bilinmektedir. Bu durumda solan kısımlarını koparmanız, daha fazla bozulmalarını sağlamak açısından pek fayda sağlamayacaktır. Çiçeklenmeyi asıl teşvik eden, bu bol miktarda ışık almalarını sağlayın. Bitkilerin verimli bir desteği pek ihtiyaç duymasalar da havanız besin açısından kıtsa çiçek gübresi ya da organik gübre kullanmanız bitkiniz için oldukça faydalı olabilir.

Buz Çiçeğinde Yaygın Görilen Sorunlar

Uygun şartlarda büyüyen buz çiçeklerinde genellikle pek fazla soruna rastlanmaz. Bununla birlikte, vasatın altı bir tanesinin büyüdüğü büyüyen bitkilerde yaygın olarak rastlanan bazı sorunlar vardır.

Yaprakların Dökülmesi

Buz çiçeğinizin hücrelerinin ve saplarının kurumaya ve solmaya başlaması, aşırı sulamadan kaynaklanan kök oluşumunun belirtilerinden biri olabilir. Islak toprak sosları çürütebilir ve çok çmeden saplar ve yaprakların ihtiyacı olan neme ve besinlere ulaşamaz hale gelirler. Bitkinizin havasının iki sulama arasında tamamen kuruduğundan emin olmalıdır.

Yaprakların Sarılması

Buz çiçeğinizin sararması aşırı sulama sonucu oluşan bir başka yaygın sorundur. Toprağın iki sulama arasında tamamen kurumasını beklemeniz yeterli olmayabilir; Bitkinizin toprak drenajının kusursuz düzeyde olması da emin olmanız gerekir. Şayet drenaj iyi değilse aşırı toprak nemi bitkinizi ciddi oranda güçsüzleştirmeden veya ölüm olmadan önceden bitkinizi kazıp çıkarmalı ve başka bir yere dikin.

Sıkça Sorulan Sorular

Buz Çiçekleri Her Yıl Yeniden Açar mı?

Buz çiçekleri, her yıl yeniden açan, çok yıllık bitkilerdir. Yine de dayanıklılık kuşakları türüne göre değişebilir. Yaşadığınız iklimde çok yıllık olarak yetiştirebilecek bir tür seçimde yarar vardır.

Buz Çiçeklerinin Bakımı Kolaylaştırılabilir mi?

Buz çiçekleri genellikle bahçede çok az bakımla büyüyen bitkilerdir. Sulanmaya ya da beslenmeye pek ihtiyaç duymazlar ve doğaları olması büyüleyici görünen çiçeklerdir.

Buz Çiçekleri Ne Kadar Hızlı Büyür?

Bilmen gereken şey budur. Kapıcının bilmesi gereken şey budur.
Buz Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Buz Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın