Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Defne, her ne kadar baharatıyla ünlü olsa da Akdeniz Bölgesi’ne özgü, yaprak döken ağaçlardandır. Sert, sivri-oval, parlak yeşil bir yapıya sahiptir. Yavaş yavaş, sabır ve bol budama ister. En uygun dikim zamanı ilkbahardır.
Saksı çiçekleri 1,5 metre boyuna ulaşır. Bahçede, açık havada yetiştirilen, budanmamış ağaçlar 10-18 metre arasındadır. Defneler çiçeklerinde küçük sarı çiçekler açar, sonbaharda bu çiçekler koyu mor meyvelere dönüşür. Defneler iki evlidir. Yani bir defne üzerinde sadece erkek çiçekler bulunurken, diğerinde sadece dişi çiçekler bulunur. Bu sayede dişi ve erkek çiçekli Defneler, Birbirlerinin yakınında bulunanlarsa daha kolay çiçeklenirler. Defne’nin parçacıkları, parçacıkları ve atları için saklanmaktadır.

Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Defne Ağacı Hikayesi

Defne ağacının hikayesi, Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Harbiye Şelalesi’nde geçer. Bir gün okların, ışığın, gösterdiği, ateşin, yaşadığı, şiirin tanrısı Apollon ile attığı oklarla insanlarla aşık olduğu bilinen, aynı zamanda kurşundan nefret okuyarak bulunan Eros karşılaşır. Apollon, Eros’u küçümseyerek şöyle der: ”Hey aşk tanrısı, o oklar senin eline yakışmıyor. Bırak da ben o clearı savaşta kullanayım. Biliyorsun, iyi nişancıyımdır, hedefimi vururum.” Eros, bu sözlere gücenir ve Apollon’a, ”Güçlü Apollon, sözlerinde haklılık payı var. Sen oklarınla ​​​​her hedefe vurabilirsin ama aklında bulunsun, benim oklarım seni bile vurabilir.” diye cevap verir ve uzaklaşır.

Defne Ağacı Hikayesi
Başka bir gün, Apollon ormanda dolaşırken, bir perisi (su perisi) olan Defne‘yi görür ve izlemeye başlar. Bu sırada Eros da gizlice Apollon’u izlemektedir. Hemen altının okuna davranışları ve onun sahiplerinin vurulması, Daphne’ye aşık olmasını sağlar. Kurşun okuyla da Daphne’yi vurur ve Daphne’nin Apollon’dan nefret etmesine neden olur. Apollon, aşkından her gün Daphne’yi takip eder gelir. Bir gün onunla ilgili karar verir ve yaklaşır. Ancak Daphne, Eros’un kurşununun okunduğu yerde Apollon’u gördüğü gibi korkuyor ve kaçmaya başlıyor. Apollon, kaçmaması için Daphne’ye yalvarsa da Daphne tüm gücüyle koşmaya devam eder. Sonunda gücü tükenen Daphne, kaçamayacağını anlıyor ve Toprak Ana Gaia’ya yalvarır: ”Ey Toprak Ana, beni ört, beni gizle.” Topraktan yarılır ve Daphne’nin ayaklarının kök salar. Teni kabuk bağları, kolları dallara, çiçeklere dönüşür. Sonunda Daphne, defne ağacına dönüşür. Apollon, Daphne’ye şöyle seslenir: ”Güzeller güzeli Daphne, ben sana aşıktım ama senden kaçtın. Benim onur ağacım ol. Yaprakların her zaman yeşil kalması. Ben ve bütün onurlu kahramanlar, başlarımıza senin çocuklarından taçlar takalım.”
Harbiye Şelalesi
Bu içten sözler üzerine Daphne, Apollon’un dallarını önünde coşkuyla ağlamaya başlar. Gözyaşları şelaleye dönüşür. Bugün bu şelale Harbiye Şelalesi olarak bilinir. Şelalenin 3000 yıllık aktifliğine ve defne ağacının ana vatanının oluşturulduğuna inanılır.

Defne Ağacı Bakımı

Defne, iyi drene edilmiş topraklarda çalı veya peyzaj ağacı olarak yetiştirilebilir. İhtiyacın olan şey bu. Saksıda yetiştirilen tanımlayıcılar, hava koşullarına göre iç mekan ile dış mekan arasında yer alabilir. Özellikle yaz mevsiminde, defne saksıları güneş almak için donanım özellikleri (yine de tam güneşten korunmalıdırlar).

Işık

Bu mekanda yetiştirilen defne ağaçlarının güneşli pencerelerinin saklanabileceği için önemlidir. Aynı zamanda kaloriferlerin, klimanın, ısıtma cihazlarının yanında bulundurulmalıdır. Cereyanda kalmamalıdır. Bu mekanda yetiştirilen tanımlayıcılar tam güneş ışığını tolere edebilenler de yarı gölgeyi tercih ederler. Özellikle yaz mevsiminde, günler sonra güneşe bayılırlar. Durumu daha iyi anlamak önemlidir ancak bu konuda iyi bilgiye sahip olmak da önemlidir. kişilerin aroması daha yoğun olur.
Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

toprak

Defneler iyi drene edilmiş tınlı (kumlu ve killi) toprakta saklanabilirler. Defnenizi depolamada kullanmak istiyorsanız herhangi bir karışım da kullanabilirsiniz.

Sülama

Defnenin soruları derine inemez. Ayrıca doğru bilgiye de ulaşabilirsiniz. Toprağı düzenli olarak sulamanızı, ancak aşırı nemli birakmamanızı tavsiye ederiz. Aksi halde defneniz çürüyebilir. Toprağın arada bir kurumasına izin vermeli ama tamamen kuru da bırakmamalısınız.

Sıcaklık ve Nem

Defne ağacı hafif serinliği tolere edebilir ama soğuk havaya dayanıklı değildir. Bununla birlikte düşük hiç hoşlanmaz, kurur. Defne ağacını evde yetiştiriyorsanız hava nemlendirmesi kullanabilir ve ağacınızı buğulayabilirsiniz.

Gübre

Defneler çok yavaş büyür. Bu izni alan, peyzajda yetiştirilen defne ağaçları gübreye pek ihtiyaç duymaz. Saksıda yetiştirilenler için ise ek gübre kullanılabilir. Bu durumda çiçeklenme ve yaz mevsimlerinde kombine bir organik gübre kullanabilirsiniz. Defne ağacınızı gübrelerken bitkilere zarar vermeye dikkat edin.
Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Defne Türleri

Bütün tanım türleri ve çeşitleri aynı tada sahip olmadığı gibi, bir kısmı saklanmaktadır. Defnenin yapraklarını yemeklerinde kullanmak isteyenler genellikle Akdeniz defnesi (Laurus Nobilis) yetiştirir. Bununla birlikte California defnesi (Umbellularia californica) daha keskin kokusuyla yemeklerde dikkat çeker. İpucu defnesinin (Cinnamomum tejpata) kokusu daha çok Çin tarçınını andırır. Defnenin Arabistan defnesi, yaban defnesi, dikenli defne, dağ defnesi ve koyun defnesi gibi seçildi türler bulunmaktadır.
Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Defne Ağacı Nasıl Budanır?

Budanmayan defne ağaçlarının boyu 18 metreye kadar ulaşmaktadır. Saksıda yetiştirilen ya da düzenli olarak budanan ağaçlar, bu uzunluğa ulaşamayacaklardır. Defne ağacını budamak için en iyi zaman kış mevsiminin sonundaki çiçeklenmenin başlangıcına kadar olan dönemdir. Ağacınızı budayarak istediğiniz katmanlara sokabilir, istediğiniz boyuta getirebilirsiniz. Çünkü defne ağacının budaması genellikle bir tekniğe dayanmaz. Nereden keserseniz kesin, işinize devam edeceksiniz. Kısacası yaşayabildiniz mi?
Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Defne Ağacı Nasıl Çoğaltılır?

Defneyi, çelikleme yöntemiyle çoğaltmak Oldukça kolay. Sadece, yavaş büyümeden dolayı ilerlemeniz gerekiyor. Nasıl sabredinizin kurallarını ama izlemeniz gereken adımları konusunda yardımcı olabiliriz? Yaz sezonunda, yeşil ve esnek dallardan 15 cm’lik kesimler alınır. Her kesimin yaprağını köklendirme hormonuna batırıp, daha sonra depolama alanlarına ekin. Saksıların sızıntısını geçirin ve lastiklerle sabitleyin. Saksıları dolaylı ışık alan bir yere yerleştirin. 1-2 ay içinde kökler oluşur ve güçlenir. Poşetleri çeşitlendirmenizi istediğiniz yere ekleyebilirsiniz.

Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Tohumdan Yetiştirmek

Defne ağacını tohumdan almak mümkündür ama oldukça zordur. Başarılı olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Çabalarınız ücretsiz olarak boşalabilir, yani tamamlayıcı denemeniz gerekir. Defne’nin ikievcikli parasını belirtmiştik. Sadece dişi defneler çiçeklenir. Filizlenmeden bir kez, tohumlara 6 ay boyunca bakmanız gerekebilir. Ekinizin tarihlerinin yarısından daha az filizlenirse lütfen şaşırmayın… Sizin için tohumdan defne yetiştirme Adımlarını paylaşıyoruz: Tohumları ekmeden önce 24 saat boyunca suda bekletin. Bir tohum ödemesini başlangıç ​​için toprak karışımıyla doldurun. Tohumları ortalama 5 cm aralıklı yayın parçaları hafif bir şekilde bastırın. Tohum tepsisinin ortalaması 21 derece, günde en az 8 saat güneş ışığı alan bir yere koyulur. Humlara çimlenene kadar topragı biraz nemli tutun. Bunun için fısfısları kullanabilirsiniz. Filizlenmeleri 6 ay önceden bildirilmiş olup 10 gün içinde de filizlenebilirler. Biraz belirsiz bir durum, bol şans ? Tohumlar filizlenir filizlenmez alıp dikmeyin. Durumun böyle olduğunu hatırlamak önemlidir. Bunun nasıl yapılacağını bilmek önemlidir.

Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Saksı Seçimi ve Değişimi

Defne ağaçlarının ömrü uzundur. Boylarını ve büyümelerini kontrol altında noktalamak için biraz küçük saksıları tercih edebilirsiniz. Sakının tabanının geniş olmasına dikkat edin, rüzgarda devrilmeyi istemiyoruz. 120-180 cm boylarındaki bir defne ağacı için 60 cm’lik bir saksı tercih edebilirsiniz. Ortalama 5 yılda bir defa saklamayı ödemeniz ve defnenizi görece daha büyük bir saklamaya yerleştirmeniz gerekiyor.

Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Kışı Atlatmak

Yaz mevsiminde dışarıda yetişen defne ağaçları, sıcaklıkları 10 derecenin altında inildiğinde içeri alınır. Bitkinizin kışında güneş enerjisi isteyecektir. Onu güneş alanında bir pencerenin önüne koymalısınız.

Yaygın Zararlılar

Defne, genellikle haşere barındırır. Bununla biraz eğlenebilir ve aynı zamanda kullanabilirsiniz. Yine de bazen haşerelerle başı derde girebilir. Mesela bazen güveler, defne hücrelerinin farklılık gösterdiği yumurtalarını birakabilir. Pamuksu bir tüyle birleşmiş, birleşmiş yapışmış parçaları görürseniz, onları ayırıp yumurtaları ve larvaları temizleyin. Bu, bitkilerde bulunan ve böcekler ve örümcek akarlarının da savunmanızı yapabileceği anlamına gelir. Çalışabilmeniz için yeterli bilgiye sahip olmanız gerekir. Defne bitkileri mantarlara karşı duyarlıdırlar. Bitkinizin kanatlarının kahverengiye ya da siyaha dönmesisa bitkiniz antraknoza (bir iç iklimlendirme) yakalanmış olabilir. Sunacak çok şeyi olan Buda için zamanın süresi açıktır. Eğer bitki kurtarılamayacak durumda ise onu yok etmeniz gerekir. Külleme hastalığı, bitki örtüsünde pudra gibi beyazımsı yatırım yaratır. Ancak bunun için endişelenmenize gerek yok. Toprağı temiz tutup hava sirkülasyonunu sağlamak, külleme kişiye karşı alınabilecek önlemlerin başında geliyor. Yılda bir defa, cildin üstündeki 5 cm’lik kısmın yenilenmesi mantar hastalığının gelişmesini sağlar. Phytophthora, başlangıç ​​köklerini çürüten ve yavaş yavaş ölmesine yol açabilen, mantara benzeyen bir organizmadır. Bu problemin ilk belirtisi ağacın kabuğunda koyu, yapışkan çizgilerin oluşmasıdır. Mantarların ve yukarıda tutulanlarımız gibi 5 cm’lik değişimiyle bağımsız kontrollerin birleşiminde önemli bir rol oynar.

Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Yaygın Sorunlar

Defne ağaçları gerek iç mekanda, gerekse içerdiği dış mekanda pek sorunla karşılaşmazlar. Ancak karşılaşma olasılıkları vardır.

İlkbaharda Ölüm

Kışa yaklaşırken bitkinizin ömründe muhtemelen kahverengiye dönerek kurur. Ancak genellikle sonbahar geldiğinde iyileşir. Eğer defne ağacınız ilkbaharda çok solgunsa ve çiçeklenme belirtileri gösteriyorsa gövdelerini zarar gören kısımlara kadar budamalısınız. Ağacınız tekrardan büyüyecek.

Yaprak Dökme

Defnelerin, dışarıdan iç mekâna alındıktan sonra yaprak dökmesi çok normaldir. Endişelenmeyi gerektirecek bir durum değildir. Eğer dökülen parçalar lekeliyse mantar ilacı uygulanabilir.

Çatlak Kabuk

Defne, sabit sıcaklık ve sabit nemi sever. Eğer ona bir göz atmak isterseniz, nasıl bir şey olduğunu görebileceksiniz. Bu durum genellikle kısıtlanamaz.

Sarı Yapraklar

Defneniz çok nem alıyorsa sararabilir. Bu durum gübre beslenmesinin bir göstergesi olabilir.

Klima Yapraklar

Yeterince su almayan defnenin rengi değişir. Sulamanıza ve su miktarınıza daha çok özen göstermeniz gereken bir durum.
Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Sıkça Sorulan Sorular

Defne Yaprağı Nasıl Hasan Edilir?

Defne bitkisi, bitki en az 2 uzunlukta toplanmalıdır. Dünyada aradığını görebilmek isteyen 2 kişi var.

Defne Ağaçları Ne Kadar Yaşar?

Defneler, kayıp bir aileden kaçtıkları ve hasar görmedikleri sürece 50 yıl kadar yaşayabilirler. 50 yıl önce de kullanabileceksiniz.
Defne Ağacı Özellikleri ve Hikayesi

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın