Fayan’ın boyaması, evi değiştirmek isteyen ancak bu doğrultuda çok yüklü meblağlar ödemden kaçınan bireyler tarafından sıkça araştırılmaktadır. Fayansların hem yenilenmesi zor hem de pahalıdır. Zira hem yalnızca fiyat olarak değil işçilik olarak da bütçe zorlamaktadır. Hiçbir şey için endişelenmenize gerek yok, ancak aradığınızı görebileceksiniz. Evdeki fayansları boyamak oldukça kolaydır. Ayrıca kurumasında özen gösterilmesi ile birlikte eski binaların boyanmasına da göz atabilirsiniz. Zira fayanslar hem cilt hem de su ile sık sık temas halindedir. Özensiz fayanslarda boya kalkması ve aşınma gibi istenmeyen durumlar yaşanabilmektedir.
Fayans Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Fayan’ın boyaması İşlem yapacak olan bireyler, fayansları boyarken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Çünkü daha önce de belirtildiği üzere doğru şekilde boyanmayan fayanslarda boyalar çatlayabilir ve sık sık boyama işleminin tekrarlanması mümkündür. Aşağıdaki listeye göz atarak fayans boyamanın inceliklerini alabilirsiniz. Fayanslarınızı boyamadan önce yüzeydeki pürüzleri mutlaka gidermelisiniz. Fayans bölümü ne kadar pürüzlü olursa, boyanın hücrelerinin tutunması bir o kadar zorlaşacaktır. Fayansları boyayacağınız ürünü iyi seçmelisiniz. Bu konumda fayans boyamak için en uygun boya türü fayans boyalarıdır. Ancak hem çok bulunmaması hem de esneklik olması nedeniyle su bazlı boyaları da tercih edebilirsiniz. Fayansların derzlerine boya gelmek istiyorsanız, mutlaka boyaya eğitim görmeden önce maskeleme bandı kullanmalısınız. Fayansa doğrudan olarak boyayı sürmeden astar uygulaması yapılması tavsiye edilir. Zira astar boyası, üst katmanda duracak olan boyanın daha canlı kullanımına ve uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olmaktadır. Fayansların boyasını kullandıktan sonra mutlaka vernik kullanmalısınız. Ancak vernik mutlaka su bazlı olmalıdır. Fayans boyama islemi yaparken kullandığınız maskeleme bandını boya kurumadan çıkarmamalısınız.
Fayans boyama desenleri Yapmak istiyorsanız, mutlaka ana boya kuruduktan sonra uygulamalısınız. Eğer fayans zemini Boyuyorsanız, ilk olarak kâğıda uzak alandan boyamaya başlamalı ve en son kapı önünü boyayarak banyodan çıkmalısınız. Fayans boyasının kuruması için ise mutlaka en az 24 saat beklemelisiniz. 24 saat sonra vernik uygulamasını yaparak yine 24 saat kurumasını beklemelisiniz. Yukarıda belirtilen fayans boyama tavsiyelerini göz önünde bulundurursanız, elde edeceğiniz sonuç sizi daha çok tatmin edicidir.
Fayan’ın Boyama Teknikleri
Fayans boyama teknikleri, bu boyamalarda oldukça yaygınlar. Eğer ona iyice bakmak istiyorsanız, ona bir erkek çocuk vermelisiniz ve bunu tekrar yapabileceksiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken tek şey ise, ya da ruloyu her zaman aynı doğrultuda hareket ettirmeniz olacaktır. Çocuğun kuş bakışı harikadır, bu yüzden iyi vakit geçireceğinden emin olabilir.
dekore edilmiş fayans boyama İşlemi yapacak bireyler ise, tuvali oluşturmak için ilk katı mutlaka boyamalıdır. İlk kat yani taban boyası için süreklilik tavsiyeleri işlere zarar vermez. İlk kat kuruduktan sonra ise yapmak istediğiniz fayans modeline uygun olacak bir fırça kullanarak istediğiniz deseni oluşturabilirsiniz. Resmi aldıktan sonra resme bakmanıza gerek kalmayacak, böylece ona bir göz atma fırsatına sahip olacaksınız.
Yağlı Boya ile Fayans Boyanır Mı?
Yağlı boya ile fayans boyanır mı Bu boya türüyle fayansların uygun şekilde boyanabileceği bilinebilir. Yağlı boya ve epoksi, fayanslar için ideal iki seçenektir. Ancak bu boyaları kullanmak isteyenlerin daha önce boya deneyimi yaşamış olması tavsiye edilmektedir. Zira yağlı boya, daha zorlayıcı bir boya türüdür.