Tarhun Otu Bakımına Dair Bilmeniz Gerekenler

Tarhun (tarhun) bitkisi, Papatyagil Ailesine ait olması ile sizi şaşırtabilecek, çok yıllık bir yabani ot türüdür. Tarhun’un esasen iki çeşidi bulunmaktadır. Fransız tarhunu daha yaygın ve kolay bulunur ve Rus tarhununa kıyasla daha güçlü, keskin bir tadı vardır. Fransız tarhunu (Sativa alt türü) özellikle ilginizi çekebilecek bir türdür. Bu başlangıçta uzun, açık yeşil renkli oluşumlar vardır; boyu 60-90 santimetreye kadar uzayabilir. Tek bir bitkiBol bol yaprak elde etmek için yeterli olacaktır. Tarhun otunun anavatanı Avrupa’nın ılıman bölgeleridir. Dünyada yapabileceğiniz birçok şey var, böylece günü ve saati daha iyi görebilirsiniz. İlkbaharın ılıman havalarında serpilen bu ekstrem bitki aşırı derece sıcak iklimlerden hiç hazzetmez.
Tarhun Otu Bakımı

Tarhun Otu Nasıl Yetiştirilir?

Tarhun otu pek de gösterişli bir bitki sayılmayabilir; Fakat lezzetlidir, bakımın kolaylığı, dayanıklı ve kuraklığa karşı dayanıklılık yeteneği. Fransız tarhunu kısır (dölsüz) çiçekleri üretir; bu nedenle onu bahçenizde tohumdan yetiştirmeniz mümkün değildir. Ayrıca biraz bilgi sahibi olabilirsiniz ve aradığınızı görebileceksiniz. Tarhununuzu çiçeklenme mevsiminin başlangıcında dikmek en lezzetli yapraklara kavuşmanızı sağlar. Bitkinizin sıcak iklimlerde çok fazla doğrudan ışık almaması elzemdir. Toprağının kumlu olması ve iyi drene edilmiş olması gerekir.

Işık

Bu Fransiz tarhunu sıcak iklimlerde doğrudan güneş almayı pek sevmez için harika bir fırsat. Aşırı derecede sıcak bir yerde yaşamadığınız sürece tam güneş sorunu oluşmaz; Aksi halde bitkinizin dolaylı olarak güneş bitkilerinin ağaçlarının gölgesinde ya da yalnızca sabah güneşe maruz kalmanın kalarak büyümesi gerekir. Yüksek dereceli kapasiteye sahip, alternatif iklimli havalar bu bitki örtüsü için idealdir.

toprak

Tarhun otu ıslaklıktan pek hoşlanmaz. Kuraklığa karşı direnç gösterebilen bu yabani ot en verimli şekilde büyüyebilmenin iyi drene edilmiş, kumlu ve hafif bir kişinin ihtiyacına duyarlıdır. Verimli, asidik, nemli bir toprak bu başlangıçta doğru düzgün büyümesine, bitkilerin patlamasına ve yalnızca belli belirsiz bir tat üretmesine neden olur.

Sülama

Tarhununuzu ne kadar sulayacağınız hava koşullarına ve bitkinizin olgunluk derecesine göre değişiklik gösterir. Genç bir tarhun bitkisi, uzun süreli sıcaklık ve kuraklıklarda dönüşümlü olarak sulanmak ister. Olgun bir tarhun için ise birkaç günde bir az miktarda sulama yeterli olacaktır. Bitkilerin kuru toprakla başlayabilmeleri, büyümelerine olumsuz ve olumsuz etkilerin azalması için aşırı derecede sulanmaları gerekir. Bu, fazlalık kuru kalmanın süresinin devam edebileceği anlamına gelir.

Isı ve Nem

Bu dayanıklı bitki türü konusunda daha fazla davranmazız. Havanın belirli bir soğusa bile devam edebilmesi mümkündür. Oraya vardığınızda ne aradığınızı görebileceksiniz ve bahçede aradığınızı nasıl görebileceksiniz. Kışın aşırı soğuklarda bitkiniz kökten uca kuruduğunda ve sıcaklıktaki köklerini korumak adına çevresini malçlayabilirsiniz.

Gübre

Tarhun otunun serpilmek için gübreye ihtiyacı yoktur. Bu durumda doğru bilgiye sahip olacağınızdan emin olabilirsiniz. Yine de bir miktar gübrenin faydalı gelişmesi yalnızca ilk dikim aşamasında çok amaçlı bir gübreyi tercih edebilirsiniz.
Tarhun Otu Bakımı

Tarhun Otunun Çoğaltılması

Fransız tarhunu yalnızca çoğaltılarak ya da gelişmiş bir başlangıç ​​noktasıyla satın alınmasıyla yetiştirilebilir. Ama pek fazla içermez. Çiçeklendiği zaman da kısır çiçekler üretir. İlkbaharın sonlarında ya da yazın başlarında mevcut bir bitkiden sap bolluğu mümkünse güzel ve sağlıklı bir bitki yetiştirebilirsiniz. Bu sayede saçınızın 5-6 önlüğünde bir miktar ışık elde etmek için yeterli zamanınız olacaktır. Bitkinin yapraklarını koparın. Ardından sapın köklendirme hormonuna daldırıldıktan sonra önemli bir değişimin alınması. Bu okumanız için en iyi teknolojidir. Doğru yerdesiniz ve oğlunuzun oğlusunuz. Kök yumrunun parçasını kesip böldüğünüz kısmı taze toprakla dolu bir saksıya ya da doğrudan eklemeniz gerekir.

Mahsul Toplama

Fransız tarhununun mahsulü sonuna kadar (genellikle mayıs ayından ağustosun sonuna kadar) toplanabilir. Belirli bir süreyi gerçekleştirebilmek için asgari ücret ödemenize gerek yoktur. Sapların uzunluğu yaklaşık olarak 15 santimetreye vardığında mahsul toplamaya başlayabilirsiniz. Büyüme döneminin zirvesinde ilk üst kısmını budamayı sürdürerek topladığınız şeyin en güzel tadı sunmasını garanti edebilirsiniz. Bunda biraz parmağınız olabilir ve ne aradığınızı görebileceksiniz. Yaprakları tazeyken kullanırsanız daha fazla verim alabilirsiniz. Yine de, çok uzun bir süre açıkta bırakmadığınız süre boyunca kurutmanız halinde de iyi bir sonuç veremezsiniz.

Tarhun Otu Bakımı

Saksıda Yetiştirme

Tarhun otu saksıda büyütülebilir. Durumun daha iyi anlaşılması için arzulanacak bir şey yok. Devamında kesintilerin dikilmesi gerekir. Seçtiğiniz saksının besinleri depolama işlemine olanak sağlayacak genişlikte olduğundan emin olmanız gerekir. Saksıda yetiştirmeye başlamaz tarhununuzu geliştirmek için başlangıçların başlangıcına kadar beklemeniz gerekir. Bitkiyi bölmeden ve saksısını değiştirerek önceki fazladan kök salmış hale gelmesine izin vermenize izin vermenize izin vermenize neden olacaktır. Bunun için endişelenmenize gerek yok, tekrar giymek iyi bir fikirdir.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın