Kana Çiçeği Bakımı, Çoğaltma ve Yetiştirme

Kanalar (Canna spp.), kırmızı, pembe, sarı, turuncu ve krem ​​rengi çiçekleriyle gösteriş yapan, büyüleyici görünen, bakımlı son derece kolay olan, tropikal ve subtropikal bitkilerdir. En iyisi daha iyi bir görünüme sahip olmaktır. Ayrıca sergileyleri almak için bronzdan faydalanabilir ve onları görme şansına sahip olursunuz. Çoğu kana çiçeğinin boyu yaklaşık 2 metreyi bulur; Bazıları ise 2,5 metre civarındadır. Bu bitkiler “rizom” adı verilen, besin maddelerini barındıran ve tomurcuklanan, şekil değiştirmiş saplardan yetişirler. Bunu yapabilirsin, böylece güzel bir gün geçirebilir ve mutlu olabilirsin bitki olarak yerini terk etmez. Soğuk iklimlerde rizomlar sonbaharda topraktan çıkarılıp kış boyunca muhafaza ile baharda tekrar dikilebilir. Bu, çok çeşitli şekillerde ve onu kullanmak için ideal bir şekilde yapılabilir. Bu bölümün tomurcuklanması birkaç haftayı bildirmişti. Tomurcuklandıktan sonra ise bu güzel çiçek parçaları büyür ve genellikle ilk yılda çiçeklenir.
Kana Çiçeği Bakımı

Kana Çiçeği Bakımı

Kana rizomlarını bahçenizde açtığınız 10-15 santim derinlikteki deliğe Extreme olarak ekleyebilirsiniz. Daha sonra deliği toprakla genişlikte kalın bir malç katmanı bağlanır. Rizomları, aralarında 45 ila 60 santimetrelik bir şekilde kalacak şekilde yerleştirilecek. Bu bitkileri sevmezler. Çevrelerdeki diğer bitkiler kendilerine sokulursa da çözülebilirler. Soğuk iklimlerde sonbahardaki ilk dondan sonra kana çiçeğini köküne kadar budanın. Rizom kümelerini ayrı ayrı kazıp ve kış boyunca, sıcaklığı 4 derecenin altında düşmeyen bir yerde, türba yosununun ya da vermikülitinin muhafaza içinde muhafaza edilmesini sağlayın. Rizomların kurumasını önlemek adına onlar arasında bir su püskürtün; Ancak sürekli rutubetli olan bir toprak karışımının içinde kalmalarına da izin vermeyin. Saksıda büyüyen bitkilerinizi içeride barındırabilirsiniz. Kana çiçeğinin doğumunda, mantar hastalıklarına karşı dirençli olmasına katkı sağlayan mumsu bir tabakaya sahiptir. Bu bitkiler aynı zamanda sorunlara karşı da çok dayanıklıdırlar. Orada gözlerinizin ortasını net bir şekilde görebileceksiniz ve hızlıca bakabileceksiniz. Böyle bir durumla karşılaşırsanız onları dağıtabilirsiniz.

Işık

Ancak neler olup bittiğine dair net bir resme sahip olmak iyi bir fikirdir. Kısmen güneş ışığı almaları durumunda idareler olabilirler. Bitkinizin havasının aşırı derecede nemli hale gelmediğinden emin olun yeter.

toprak

Kana çiçeklerinin yeterli düzeyde drenaja sahip olan pek çok toprak çeşidine tolerans gösterirler. Tercihleri, bol miktarda organik madde içeren verimli topraklardan yanadır. Toprak pH’ının aşağı yukarı 6.5 olması idealdir; Fakat kana çiçek asitlerinden alkali pek çok pH aralığını idare edebilirler.

Sülama

Sulamalısınız olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Toprağın size mesaj gönderebilecek. Aksi durumda görülebilir.

Isı ve Nem

Kana çiçekleri soğuk havalara ve dona karşı oldukça hassastırlar; fakat 32 santigrat özelliği olana kadar çıkabilen hava sıcaklıklarında serpilirler. İlkbahar mevsimini sıcaklığı serin tutan Bölgelerde kana çiçeği aheste aheste büyüyebilir. 1-7 kuşaklarını kapsayan soğuk iklimlerde kana çiçeklerinizi ev ortamında saksıda büyüterek büyüme döneminde avantaj sağlayabilirsiniz. Ayrıca, bitkileriniz aktif bir şekilde büyüyünce ve don tehlikesi tamamen geçince, onları dışarıda bırakmazsınız. Bu uygulanan anavatanı tropik kuşaklardır. Dolayısıyla sıcak ve nemli sistemlerde sorunsuzca büyüyebilirler. Kurak bir iklimde yaşıyorsanız saksı bitkinizin uzatmasını, su ve çakıl taşlarıyla dolu bir tabağa saksınızı yerleştirerek artırabilirsiniz. Sakının eski kısmının suya değmediğinden emin olmanız gerekir.

Gübre

Kana çiçeği oldukça istahlıdır. Bu konuda endişelenmenize gerek yok ancak bunun için kompost ve organik madde kullanmak iyi bir fikirdir. Organik maddeleri tercih ettiğiniz sürece kana çiçeğine fazladan gübrelemede de eksiklikler yoktur. Bitkinizi, ilkbaharın başlangıcından itibaren büyüme dönemi boyunca dengeli bir gübreyle ayda bir kere besleyebilirsiniz.
Kana Çiçeği Bakımı

Kana Çiçeği Türleri

Kana çiçeğinin çeşitli renkleri ve boyutlarına sahip özgün türleri vardır. En popüler kapı şu şekildedir:

“Kral Humbert”: Koyu bronz-mor yayılanna geniş kırmızı-turuncu çiçeklerin türlerinin oluşturduğu eski bir türdür.
“Shenandoah”: Kapı da çok belli, sınır da belli.
“Tropikana”: Bordoyu, tüm parçaları, sarıyı, diğerinin aynısını görüyorsunuz.
“Pretoria” (Bengal Kaplanı)): Ancak bu konuda bilmeniz gereken her şeye sahip olduğunuzdan da emin olabilirsiniz.
“Başkan”: Pek çok farklı renk var ama ikisi arasında da net bir kontrast var.
“Stutgart”: Turuncu çiçekler açan bu bitki, yaprakların bir dağılımına sahip, ayrılmış, yeşil-beyazlı varlığıyla ünlenmiştir.

Budama

Kana çiçeğinin budanması pek gereksiz; fakat solan çiçeklerin koparılmasının daha güzel açılmasını sağlar. Şayet bitkinizin yapraklarını çiçeklerinden daha fazla önemsiyorsanız bitkinizin enerjisini genişletip yönlendirmesini sağlamak adına çiçek saplarını açmaktan önceden budayabilirsiniz.
Kana Çiçeği Bakımı

Kana Çiçeğinin Çoğaltılması

Kana çiçekleri, rizomlarının kazılıp çıkarılarak yeniden dikim için birleştirilerek çoğaltılabilirler. Bu işlemi ilk baharın başlarında ya da sonbaharda yapmalısınız. Tüm bitkiyi dikkatli bir şekilde kazıp çıkarın. Rizomlara ya da ana merkezdeki bitkilere zarar vermeye özen tanrım. Toprağın üstünde büyüyen kısmının taçtan (sapların rizomlarıyla birleştiği yer) yalnızca 2,5 santim kadar uzayan bölümü budanın. Bölük pörçük taşlarla karışık olan havadaki rizomlardan arındırın ve eski rizomların yenilerle buluştuğu noktayı belirleyin. Rizomları saklama için bu birleşim yerlerini kesin. Onun bir parçasının bir ya da birden fazla göründüğünden emin olun. Bölme işlemi sonbaharda gerçekleştirecekseniz rizomları kışın muhafaza ve ilkbaharda yeniden ekin. Böldüğünüz onun bir rizom parçasını daha önce hazırlamış olduğunuzdan 10-15 santim derinde olacakları şekilde ekin.
Kana Çiçeği Bakımı

Saksıda Yetiştirme

Kana çiçekleri büyük bitkilerdir. Hakkında söylenecek bir şey olacak kadar iyi olan hiçbir şey hakkında endişelenmenize gerek yok. Çapı 40 santimden küçük olmayan ve yeterli sayıda drenaj deliğine sahip bir saksı seçmeniz gerekir. Geniş bir saksı yalnızca estetik açıdan mühim değildir. Bu, zamanında kullanılabilecek bir sistem yardımıyla iyi şanslar yakalayabileceğiniz anlamına gelir. Genişlik ayrıca bitki olgunlaştıkça saksının ağzına kadar dolup taşmasını ve devrini önleyecektir. Saksınızın drenajının iyi olması, özen göstermesi ve içini kaliteli bir toprak karışımıyla doldurun. Biraz bilgi edinmek ve iyi bir görünüm elde etmek için de kullanabilirsiniz. Bu, çocuk ayakkabılarının orada olacağı ve küçük bir şekilde size gönderileceği anlamına gelir. Bir sonraki büyüme dönemi için avantaj sağlayabilirsiniz. Yeterli düzeyde nem tedarik edin; ama fazla miktarda sulu olmasına da izin vermeyin. Don tehlikesi atlatıldıktan sonra saksıları dışarıda veya muhafaza edilebilir şekilde dikim yapabilirsiniz.

Yaygın Görlen Haşereler ve Hastalıklar

Sümüklü böcekler, salyangozlar ve Japon böcekleri çiçeklerini ve yapraklarını kırılmayı sevenler olabilir. İşte, “kana yaprak kıvıranı” olarak bilinen bir tür tırtıldır demeniz gerekiyor. Ayrıca, ona bakmak için ihtiyaç duyduğunuz bilgileri almak için ekipmanı kullanabilirsiniz. Açılmakta olan güç kapasitesine sahip bir yaprak görürseniz onu koparın ve bitkinizin üzerinde haşereye rastlarsanız ona haşere öldürücü bir sabun püskürtün. Mantar olarak da kullanabilirsiniz, mozaik virüsü ve yıldız sarılarına karşı hassastırlar olabilirsiniz. Soluk ve rengi atmış görünen görünenleri gözlemleyin. Pas mantarı söz konusuysa, birbirlerinden ayrılarak koparak sorunu çözebilirsiniz. Bununla birlikte, kana mozaik virüsü ve aster sarıları bitkinizi ele geçirmişseniz maalesef bitkinize tamamen veda etmeniz gerekir.
Kana Çiçeği Bakımı
Kana Çiçeği Bakımı

Kana Çiçeği Bakımı
Kana Çiçeği Bakımı
Kana Çiçeği Bakımı
Kana Çiçeği Bakımı
Kana Çiçeği Bakımı

Kana Çiçeği Bakımı

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın