Kaynana Dili Kaktüsü Bakımı ve Çoğaltılması

Kaynana dili (Opuntia) ve yaygın kaktüsler doğuyor. 100’ün üzerinde türü olan bu bitki, iğneli, yassı ve golf sopası şekliyle bilinmektedir. Görmek istediğiniz şeylere bir göz atmanız çok iyi bir fikir, böylece neler olup bittiğini görebilirsiniz. Kaktüs bitkileri uzun süre kullanılabilecek geniş bir bitki çeşitliliğine sahiptir. Kaynana dili bitkisini dikmek için en uygun zaman ilkbaharda dondurulmaması sonraki dönemdir. Ayrıca bir parça gözümde, bir parça da elimde olabilir.
Kaynana Dili Kaktüsü Bakımı

Kaynana Dili Bakımı

Kaynana bitkisinin bakımı türe göre değişiklik gösterirse büyümeleri için bol güneş ışığı ve drenajı iyi bir toprak gerekir. Bu durum hakkında daha iyi bir görüşe sahip olabileceğiniz anlamına gelir. Kaynana dili ve diğer caktüsler kışın koşulları geçer ve her gün kuru veya sönük görünür. İlkbaharda normal tombul hallerine geri döndüğünüzde, insanların geliştirdiği veya gelişim bozukluğu olan parçaları budayabilirsiniz.

Işık

Bir kır kaktüsü olan kaynana dili tam güneşi sever. Bu da günde en az altı saatin doğrudan güneş ışığı aldığını gösteren gelir. Her silahınız olduğunda, silaha ve silaha bir göz atabilirsiniz. Bu iyi bir bitkidir, aynı tohum kabuğunu biraz gölgeye alarak yanmasını önleyebilirsiniz.

toprak

Opuntia serisinin her merkezi ve önemli miktardaki drenajı iyi olan bir topraktır. Kaynana dili, kumlu veya çakıllı toprakta kolay yetişir ancak drenajı iyi olduğu ve çok sulu olmadığı çamurdatçe diğer toprak türlerini de tolere edebilir.
Kaynana Dili Kaktüsü Bakımı

Su

Kaynana dili, kuru koşullar sever ve temel bakım için çok az sulama gerekir. Az sulanan bahçelerde genellikle kaktüsün kullanıldığı sebep budur. Sulamayı iki veya üç haftada bir şekilli veya toprak tamamen kuruduğu sınırlamanın. Sularken havayı suya boğmadan sadece nemlendirin. Genel bilgisayarın tüm ihtiyaçlarını karşılar arasındaki fark minimum düzeydedir. Bu şekilde alan bakımı, peyzaj bitkisi olarak kaynatılarak yetiştirilecekse, aşırı muhafazalı ve drenajın iyi olması sağlanır.

Sıcaklık ve Nem

Kaynana dili kaktüsü sıcak ve kurak kırlarda yazında yetişir. Bu konuda da belli bir hoşgörü düzeyi var. (Unutmayın ki, ağaçlarda geceler gerçekten soğukta çalışabilir.) Sıcaklıkların hafif geçişleri, yazların da düşük nemli ve sıcak geçişte rahat eder. Kaynana dili, sıcaklığın ilkokulda sevdiği seviyede olsa bile nemin çok yüksek olduğu yerlerde sonsuza kadar sürer. Ev bitkisi olarak yetiştirilen kaynana dili için normal ev sıcaklığı ve nem düzeyi genellikle uygundur. Ancak bitkiyi ısı kaynakları ve klimadan uzak tutmak çünkü bunların hepsi ekstrem para birimine göre değişebilmektedir.

Gübre

Kaynana dili, çok verimsiz bir toprağınız veya başka şekilde eklendiğinde nadiren gübreye ihtiyaç duyar. Saksıda ise topraktaki besinler daha hızlı tükenebileceği için bir miktar besin maddesinin ne kadarına ihtiyaç duyacaktır. Bitkinin yeşil çiçeklenmeye başlaması veya bitkinin çiçek sunması ihtiyacına göre olabilir. Büyüme döneminde ürün talimatlarına uygun olarak bir gübreleme yapılabilir. Bu, gözlerinizle neler yapabileceğinize dair harika bir örnektir ve bunu ihtiyacınız olan bilgiyi almak için de kullanabilirsiniz.

Kaynana Dili Nasıl Budanır?

Bitkinizin sağlığı için bu kaktüsleri budamanıza gerek yoktur ancak sıcaklıktaki sıcaklık kontrolü altında tutmak için budayabilirsiniz. Özellikle evde bakılan bitkilerde yandan geçenlere iğne batmaması için budamak iyi bir fikir olabilir. Her bir yaprak maşayla tutun, daha sonra yaprak kaktüsün kalan kişiye ait eklemeler boyunca kesin. Ayrıca biraz enerjinizin olduğundan da emin olabilirsiniz.
Kaynana Dili Kaktüsü Bakımı

Kaynana Dili Meyvesi

Kaynana dili meyvesi, caktüs meyvesi olarak da geçer. Etli ve kabuklu bir meyvedir. Meyvenin çeşidine göre rengi değişir. Yaygın kaynana dili meyvesi renkleri içerisinde; yeşil, mor, beyaz, sarı ve kırmızıdır. Kaynana dili meyvesi hakkında daha geniş türleri bu yazımızda bulabilirsiniz. https://evterapisi.com/kaktus-meyvesi/

Kaynana Dili Kaktüsünün Çoğaltılması

Evde, büyüme döneminde ise bulunduğunuz yerde bir parça keserek yeni bir bitki üretebilirsiniz. Bitkiyi çelikten veya tohumdan çoğaltabilirsiniz. Çelikten çoğaltmak için: Ana bitkiden birkaç yaprak koparın, bir gün ya da kesikler iyileşene kadar kurumasını bekleyin. Yaprakları maşayla tutun ve kalın bir eldiven takın. Daha sonra Kaynana dilinin eski ucunun içinde kuru kaktüs saksı karışımı bulunan bir saksıya yerleştirin. Başka güzelce sulayın ancak sonrasında büyüdüğünü görene kadar su vermeyin (çürümemesi için). Hafifçe asıl olduğunuzda direnç gösteriyorsa çelik köklenmiş demektir. Ancak direnç yoksa ve çelik birimlerin içinden çıkarsa yeniden dikin ve bir süre daha bekleyin. Edin hakkında bilmeniz gerekenler bunlar. Ev bitkisi olarak bakacaksanız da yeni bir saksıya alacağınıza kadar bekleyin.

Kaynana Dili Kaktüsü Bakımı

Kaynana Dili Bitkisinin Tohumdan Yetiştirilmesi

Tohumdan çoğaltmak için olgun bir meyveyi keserek açın ve tohumlardan birkaç parçayı kaşıkla çıkarın ve bitkilerin üzerindeki posayı yıkayıp temizleyin. Tohumları iyice kurutun. Humları nemli (ıslak değil) ve drenajı iyi olan bir saklama alanının içine serpin. Tohumları ince bir toprak veya kum tabakasıyla hafifçe örtülür. Bu da filmi izleyip izleyebileceğiniz ve hayatınızda güzel vakit geçirebileceğiniz anlamına geliyor. Tohumun çimlenmesi birkaç hafta veya ayı alabilir. Filizlenen fideleri daha sonra içinde kaktüs saksı karışımı olan saksılara alabilirsiniz.

Kaynana Dili Bitkisinin Saksıya Eklenmesi ve Başka Bir Saksıya Alınması

Kaynana dili bitkisini saksıda yetiştirecekseniz, drenaj deliği fazla olan bir saksı seçin. Onunla eğlenmenizi kolaylaştırabilmelisiniz. Saksının içine kek ve sulu meyveler için özel olarak kurutulmuş, drenajı iyi olan bir saksı karışımı doldurun. Bu, bu konuda daha iyi bir yol olduğu anlamına gelir. Kaynana dili bitki kökleri dolandıysa ya da çok büyükse ve saksıdan dışarı taşımaya başka bir saksıya almanızı düşünmeniz gerekir. Bunu yaparken ilk olarak depoladığınızın emin olun. Bu, ne aradığınızı ve onu nasıl kullanacağınızı görebileceğiniz anlamına gelir. Bitkiyi biraz daha geniş bir saksıya yerleştirin ve drenajı iyi bir saksı karışımıyla doldurun. Yeni saksıdaki kaynana dili bitkinizi hemen sulamayın, ilk olarak bitkilerin alışmasını bekleyin.
Kaynana Dili Kaktüsü Bakımı

Kışı Geçirmek

Bitkinizin bölgedeki ayrıntılarına dayanabiliyorsa kış için bir koruma yapmanıza gerek yoktur. Sıcaklık 10°C ve sıcaklık 10°C olmalıdır. Bitkinizin sıcaklığının kontrolü, yağışların sonbaharın sonları bitkiyi budamak için uygun bir miktardır. Ayrıca bunun nasıl yapılacağına dair net bir fikriniz olmalıdır.

Yaygın Zararlılar ve Bitki Hastalıkları

Kaynana dili bitkisi, kabuklu ve pamuklu bitler gibi pek çok zararlı böcek istilasına uğramaya yatkındır. Alkol, hiçbir şey içmene gerek yok. Ev bitkileri bir şekilde zararlı böcek istilalarına karşı dışarıda yetişen bitkilerden daha fazla eğilimlidir. Opuntia türünden tüm türlerde, ortaya çıkan lezyonlara neden olan ve daha sonra kabuklu olan geniş siyah benekler kökenli phyllosticta mantarına yakalanmaya yatkındır. Islak veya nemli hava nedeniyle oluşan bu mantarların kökleri değildir ancak olduğu için ister istemezler çiçeklere de sıçrar. Etkili bir tedavi yöntemi mevcut değildir; enfeksiyonlu olan çocuklarda kesip atarak mantarın tedavisi önlenmelidir.

Kaynana Dili Bitkisinin Çiçek Açması

Bu Opuntia boyunca olgunlaşıp çiçek açması ve meyve vermesi için birkaç yılı alabildiğine saklamak gerekir. Bitkiniz yeterince olgunsa ancak çiçek açmıyorsa bol güneş ışığı, çok kendindenli, kuru bir orijinal ve çok az miktarda organik madde veya gübrenin dayanıklıne ihtiyaçlarının olduğunu unutmayın. Bitkinin üzerine çok düşerseniz çiçek açılabilir. Nadiren de olsa ev bitkilerinin çiçek açması için daha az gübre eklemesi mümkündür.

Kaynana Dili Kaktüsü Bakımı

Kaynana Dili Bitkisinde Sık Görlen Sorunlar

Kaynana dili bitkisi, yetiştirilmesi çok kolay bir bitkidir ve sorunlar genellikle bakımda biraz değişiklik gösterebilir.

Yaprakların Büzüşmesi

Kaktüsünüzdeki yapraklar büzüştüyse ve kurumuş gibi görünüyorsa sulanmaya değer olabilir. Yapraklar yeniden dolgun ve dolu görünene kadar birkaç gün daha sulayın. Bu sizin için iyi bir fikir ve siz de ona bir göz atabilirsiniz. Kışın yaşam şartının kaktüsün bir miktarının buzlanmasında bir hata yoktur.

Yaprakların Ayrılması

Kaktüsünüzün çok fazla dolgun ve dolu olduğu için ayrılıyorsa muhtemelen fazla miktarda su bulunmaktadır. Sulama aralarını açın. Etkilenerek koparmanız mümkündür.

Bitkinin Çökmesi

Uzun süre kesinlikle çok fazla sulanan bir kaktüsten sarkıp çöker. Sığlar kökünün çürümesi için başlangıçta çökmesine olmayabilir. Şu anda bunun geri dönüşü yoktur, bitkinin kaderine terk etmeniz gerekir.

Bitkinin Bir Kısmının Hamur Gibi Yumuşamaması

Bitkinin bazı parçaları hamur gibi yumuşamışsa eklenmiş olanların çok fazla sudan dolayı patlamaya başladığına dair bir işarettir. Sulamayı hemen kesip çürüyen parçaları kesip atarsanız belki bitkiyi kurtarabilirsiniz. Ancak çürümeye devam ederse bitkiyi atmanız gerekir.

Kahverengi veya Beyaz Renkte Yamalar

Kaktüsünüzün vücudunun üzerinde kahverengi veya beyaz renkte yamalar varsa doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmak için yanmış olabilir. Bitkiyi gündüz sıcağının bastırdığı kısmı biraz gölge alan bir yere taşıyın.

Kaynana Dili Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bu Bitkiyi Peyzajda Nasıl Kullanırım?

Kaynana dili bitkisi, sıcak ve kurak iklimlerde evde kullanım için fazla bakıma ihtiyaç duymayan favori bir bitkidir. Kuraklığa mükemmel düzeyde toleransı vardır ve genellikle kayalık bahçeler ve saksılarda xeriscape yatağı olarak kullanılır. Dışarda yetiştirecekseniz çok korunaklı ve çatlaklı parçaları çoğaltmayı unutmayın; en iyi benzer ihtiyaçlara sahip bitkilerle gruplandırılacaktır.

Kaynana Dili Kaktüsü Ne Kadar Yaşar?

Ömrü türe göre değişiklik gösteren saksıda bakılan kaynana dili çiçekler 30 yıla kadar yaşayabilmektedir. Dışarıda yaşayan, odunsu gövdeli büyük türler ise daha da uzun süre yaşayabilmektedir.

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın