Kraliyet halısı çiçeği, bahçenize ya da balkona bahar getirebilecek, küçük çiçeklerden oluşan rengârenk bir halı gibidir. Anavatani Avrupa olan bu muhteşem çiçeğin yavaş büyüyen büyümeleri vardır. Diktikten sonra iki a sonra bu güzel çiçek, bulunduğu yer haç biçimli, dört yapraklı küçük çiçeklerle kalar. Gri-yeşil tonlar içeren özelleştirilmiştir; dar ve mızrak şekli ve mızrak biçimleri vardır. Tohumdan kolayca yetişen çiçek halısı çiçek serin havalarda, don tehlikesini atlattıktan sonra çiçeklenmenin büyümesinde görülür. Don tehlikesi olmayan iklimlerde ise bu çiçek sonbahar ve kış boyunca büyümektedir. Ama aynı zamanda güneş enerjisine de sahip olabilirsiniz, ancak bu da mümkündür.
İçindekiler
Kraliyet Halısı Çiçeği Bakımı
Söz konusu bitki bakımı sırasında çiçek halısı çiçeği neredeyse nadirdir. boyunca, sıcağa ve kuraklığa dayanıklıdır. Çiçeklerinin capcanlı, balı andıran bir kokusu vardır. Bu çiçekler, hardal familyasına aittir. Kendilerini hummak için saçarlar ve bilhassa sıcak iklimlerde kelimeler yılanın parlak renkleri sergilerler. Kraliyet halısı çiçeğinin pek fazla soygunu olmaz. Yine de, yaprakbitleri özellikle de çiçeklerin stres altındayken tam bir baş belası olabilir. Kraliyet halısı çiçekli olarak uzun süre uygulandığında capcanlı bir malç yaratabilirler. Bahçenizde balkonunuz varsa bölümünde ve bölümünde kendinize ait bir oda sahibi olma imkanına sahip olacaksınız. Sıkı, bol miktarda çiçek açan bu çiçekler askılı sepetler veya saksılar için de bitkiler.
Işık
Kraliyet halısı çiçeği akşama kadar güneş almayı sever. Ancak uzun ve kurak günlerden pek hoşlanmazız. Bulunduğunuz bölgenin sıcak ve kurak kısım gölgesinde kalan bir yer bu çiçek için idealdir. Yine de, çiçek gölgesinde fazla uzun süre kaldığında ve hava tam olarak kurumazsa gövdesi çürüyebilir ya da yaprak küfü oluşabilir. Genel olarak, kraliyet halısı çiçeğinizi günde 6 ila 8 saat güneş ışığı alabileceği bir yere koymalısınız.
toprak
Kraliyet halısı çiçeği orta derecede nemli ve iyi drene edilmiş olan toprakları sever. Pek çok yeri seven bu çiçekler kumsallarda ve kumullarda bile bulunabilir. İşte var, razilerinde de alabilirsiniz, resmi var, resmi var. Çamurlu topraklar (bataklıklar) veya drenajı az olan yerler ise bu çiçekler için uygun değildir.
Sülama
Kraliyet halısı çiçeğinize her hafta en az 2,5 santimetre su vermelisiniz. Sıcak ve kuru dönemlerde çiçeğinizi daha sık sulamalısınız. Çiçeğin suyunu iyi çektiğinden emin olun. Aksi durumda görülebilir. Kraliyet halısı çiçeğinizi bir taşın üstüne dikecek (ya da imzalayıp kuruyan herhangi bir yere) ona fazladan su vermeniz gerekir. Uzun zamanınız varsa, iyi vakit geçireceksiniz.
Isı ve Nem
Ilıman iklimlerde kırsal halısı çiçek yıl boyu yetiştirilebilir. İhtiyacın olan şey bu. Eğer genel bir fikriniz varsa siz de çocuğunuzun gününe göz atabilir, oradan ihtiyacınız olan bilgileri alabileceksiniz. Kraliyet halısı çiçeği yeniden açılır. Bununla birlikte yüksek ısıda çoğu tür çiçek açmayı durdurur. Sonbaharda yeniden açılırlar. Nem oranı olan yüksek refah çiçeğinize daha az su kullanarak durumu dengeleyebilirsiniz.
Gübre
yetiştirme döneminde, gelişen çiçek halısı çiçeği, toppragınız verimiz olmadığı sürece gübreleme yapmaz. Saksıda büyüyen çiçeklerin ise saksı bitkileri için üretilen suda çözünebilir gübre ile ayda bir beslenmesi gerekir.
Kraliyet Halısı Çiçeği Türleri
Kraliyet halısı çiçeğinin bilinen birkaç türü mevcuttur:
“Paskalya Bonesi (Paskalya Şapkası)”: Çabucak açan bu kapı, eflatun veya beyaz görünümler görülür.
“Yeni Kar Halısı (Beyaz Bodur)”: Yavaş yavaş büyüyen bu türün küçük beyaz çiçekleri vardır.
“Pastel Halı (Pastel Halı)”: Pembe, eflatun ve krem renginde açan bir türdür.
“Kar Kristalleri (Beyaz Kristal)”: Top şeklinde, küçük, yarısaydam çiçekleri açan bir türdür.
Kraliyet Halısı Çiçeği Tohumdan Nasıl Yetiştirilir?
Kraliyet halısı çiçeğinizi ister tohumdan yetiştirebilir ister ev bitkisi olarak satın alabilirsiniz. Her ikisi de seralarda mevcuttur. (Her ne kadar bazı bitkilerin buralarda bulunması zor olsa da.) Çiçeğinizi tohumdan yetiştirmek için bitkilerin birleşiminin gelişigüzel serpin ve hafifçe bastırın. Bu sayede toprakla güzel bir şekilde temas kurmalarını, aynı zamanda yaygın yayılma dağılımlarını da sürdürmelerini sağlamış olursunuz. Çimlenme gerçekleşene kadar havayı nemli tutabilir, daha sonra depoladığınız kuruduğun zamanlarda çiçeğinizi koruyabilirsiniz. Toprağın ısıtıldığını yetiştirmenizde tohum verebilir veya son donunu 8 hafta kadar önce alabilirsiniz. Bitkinin tamamen geçene kadar çiçeğinizin yerini değiştirmemelisiniz. Kraliyet halısı çiçeği büyürken dona karşı tolerans gösterebilir. Ancak çiçeğin yerini değiştirme hassas bir durumdaki çiçeğin bu konumunda dona karşı zayıflaşabilir.
Budama
Çiçeğinizin kuruyan kısımlarını daha güzel açmasını sağlayacak şekilde toplayın. Kendi işinizle yapmanız gereken şey budur. Kuruyan çok fazla çiçek varsa onları tamamen koparmak yerine üçüncü birini budamak çok daha pratik bir yöntem. Bu çiçeğin bazı türleri çözülebilir tohumlar üretir. Ne olursa olsun, iyi vakit geçirmek iyi bir fikirdir. Bu da pek hoş bir durumun olmayacağından budama iyi bir çözüm olabilir.