Mango Ağacı Bakımı ve Yetiştirilmesi

Her ne kadar yetiştirilmesi zor olsa da, mango ağacı toprakta ya da büyük bir saklanda yetiştirildiği takdirde oldukça ilginç bir örnek olabilir. Uygun koşullar sağlandığında mango ağacı, uzun sürelerle, yazın serinlemeniz için mükemmel bir gölgelik oluşturur. Aralık aylarından marta kadar beyaz çiçeklerle gözlerinizi şenlendirir. Meyveleri ise bundan 3-5 ay sonra oluşur. Bahçeye dikilen mango ağaçlarının myve verme olasılığı, saksıya dikilen mango ağaçlarına kıyasla daha yüksektir. Saksılar için uygun olanlar, genellikle küçük boyutlu türlerden olan mango ağaçlarıdır. Bu türler yeteri kadar güneş ışığına ışık verebilirler. Mango ağaçları çiçeklerinde dikilir ve genellikle hızlı büyür. Söyleyecek bir şeyin varsa, ne aradığını görebilirsin. Ayrıca mango ağacının özsuyu, kabuğu ve meyvelerinin kabuğu konusunda çok dikkatli olmalı; Bunları insanlar için biriktirebileceğinizi unutmamalısınız.
Mango Ağacı Bakımı ve Yetiştirilmesi

Mango Ağacı Dikimi

Dikim Zamanı

Mango ağacını dikmek için en iyi zaman -havalar ılıkken- başlangıçlardır. Ancak donma konusunda dikkatli olunması, mango ağacının dona maruz kalmayacağından emin olması gerekir.

Dikim Alanı

Mango ağaçları güneşli alanlar ve iyi drene edilmiş toprakları sever. Mango ağacınızı dikerken, yetişkinliğini düşünmeniz gerekir. Mango ağacınızın türüne ve hangi boyutlara ulaşacağını bilmeli, ağacınızı dikeceğiniz alandaki diğer bitkilere ve yapılara olan uzaklığını programlamanız gerekir. Saksıların, küçük mango ağaçlarına uygun olduğu hatırlatılmakta yararları vardır.

Aralık, Derinlik ve Esnetme

Yetiştirdiğiniz ağacın türü velet bir aralık seçmelisiniz. Ağacınızı doğru alanda yetiştirdiğinizden emin olmak için, alan genişliğini ve yüksekliğini kontrol altında tutar. Ağacınızın bir darbe darbesini ya da bina gibi özelliklerin engellenmesini istemezsiniz. Mango ağacının fidanları, saksılarında dikildikleri kadar derine dikilmelidir. Tohumlar ise 1,5 cm inliğe ekilmelidir. Eğer fidanınızı rüzgarlı bir bölgede diktiyseniz, uyum sağlamaları için, genişletilmişçe esnetmeniz uygulanabilir.
Mango Ağacı Bakımı ve Yetiştirilmesi

Mango Ağacı Bakımı

Işık

Mango ağaçları doğrudan güneş ışığına maruz kalmalıdır. Günde 8 saat doğrudan güneş ışığı, mango ağacınızın ihtiyacını karşılar. Yeterince güneş ışığı alamazlarsa çiçek ve meyve üretimleri aksayabilir. Bu mangoyu evde yetiştiriyorsanız güneye bakan bir pencere en uygun olur, ancak doğrudan güneş almaları için ürünleri dışarı çıkarmak ve iyi seçimdir.

toprak

Mango ağaçları pek çok toprak türüne karşı toleranslı olabilir ama iyi drene edilmiş, hafif ve kumlu-balçıklı toprakları sevenler. Toprak pH’ı hafif asitler-hafif alkaliler arasında bir düzeyde olabilir.

Su

Mango ağaçları biraz kuraklığa dayanabilir ama bu durum meyve üretimi olumsuz etkiler. Bunu yapmanın en iyi yolu budur. Ayrıca çok sayıda park alanı var, çok sayıda kule ve daha fazlası var.

Sıcaklık ve Nem

Mango ağaçları asla kopmaz. En az %50 oranında neme ihtiyaç duyarlar. 30. günde onu görebileceksiniz. Ağacınızın sıklığını sıcak tutmaya özen göstermelisiniz. Aksi halde meyve vermeyebilirler, hatta meyveler dökülebilir.

Gübre

Mango ağaçları gübreye pek ihtiyaç duymaz. Zengin bir toprak, onlar için yeterlidir. İyi bir mango ağacınıza sahip olmak iyi bir fikir olacaktır.

Tozlaşma

Mango ağaçları arılar, böcekler, sinekler, rüzgarla ve tozlaşmayı sağlayan diğer etkenlerle tozlaşırlar.
Mango Ağacı Bakımı ve Yetiştirilmesi

Mango Ağacı Türleri

Çeşitli ağaçlardan toplanmış tohumlardan yetişen mango ağaçlarının meyve vermeme olasılığı yüksek. Ancak mango ağacı için aşılanmış bir mango türüne her zaman sahip olmalısınız. Sizin için birkaç seçenek var, usulca burada bırakıyoruz:
Kent: 9 metreye kadar ulaşabilen bu türün, yuvarlak ve iri meyveler vardır. Meyvelerinin kabuğu ince, yeşil-kırmızı arasındadır. Meyveleri lifsiz, sulu ve küçük çekirdeklidir.
Keitt: 6 metreden daha uzun olamayan bu türün meyveleri biraz ekşi, hafif keskin kokulu ve büyük çekirdeklidir.

Mango ile Şeftali Arasındaki Fark

Mango ile şeftali genel olarak birbirine benzetilir. öyledir de. Sorun değil, hatırlamak önemli. Bununla beraber, şeftali genellikle daha suludur.

Mango Hasadı

Tohumdan yetiştirilen bir mango ağacının myve verimi ortalama 8 yıl sürerken, fidandan yetiştirilenler ortalama 4 yılda meyve verir. Mango ağacı çiçek açtıktan yaklaşık 4-5 ay sonra meyve verir. Meyvelerin elle genişletilmesi gerekir. Olgunlaşmış bir meyvenin renk cinsine göre farklılık gösterse de meyvenin olgunlaşıp dayanıklılığını sürdürebildiğini için tatlı bir koku olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğlenmek istiyorsanız paniğe kapılmanız gerekecek. parçaların veya parçalarının bir torbada bekletebilirsiniz. Olgunlaşmış mangoları topladıysanız, 1 hafta kadar bekletip tüketmeye özen göstermelisiniz. Dondurulmaya da elverişlidirler. Mango çiğ ya da paketlenerek tüketilebilir. Bununla birlikte, olgunlaşmamış meyvelerden turşu da yapabilirsiniz.
Mango Ağacı Bakımı ve Yetiştirilmesi

Saksıda Mango Yetiştirmek

Bodur mangolar, saklanda kullanılmak üzere uygundur. Boyları ortalama 120-240 cm arasındadır. Mango ağacınızı saksıya dikmek için en uygun zaman ekimidir. 50 cm boyunda, geniş drenaj deliklerine sahip, sırsız kilden bir bölmeden yara olmayacaktır. Zaman zaman mangonuzun yerini uygulayabilirsiniz. Her şeye değer, buna değer.

Budama

İlk ziyaretim 2 yıl ve 1 yıl sonra Budapeşte’deydi. Bu yüzden güzel bir güneş resmimiz var ve buna değer. Ölü ya da zarar görmüş dalları da düzenli olarak kesmelisiniz.

Mango Ağacının Çoğaltılması

Mango ağaçları genel olarak tohum ve fidan yoluyla dikilir. Çelikleme yöntemi, her zaman iyi sonuçlar vermez. Ancak ucuz ve kolaydır. Mango ağacını çelikleme yöntemiyle çoğaltmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Sağlıklı bir mango ağacından 15-20 cm boyutlarında, ince bir dalı kesin ve dalı; yapraklardan, meyvelerden ve çiçeklerden arındırın. Kestiğiniz dali köklendirme hormonuna batırın. Bu yüzden bunun iyi bir fikir olduğunu hatırlamak önemlidir. Kabın, drenaj deliklerine sahip olduğunuzdan emin olun. Kabı; Dolaylı ışık Alan’ı, ardından Alanda kaldığını göreceksiniz. Karışımı düzenli olarak nemlendirin. Birkaç hafta içinde kök oluşumu gerçekleşecektir. Daha sonra istediğiniz yere dikebilirsiniz.

Çimlendirme

Mango, meyveye yapışıkmış gibidir. Fasulyeyi andıran tohumlara ulaşmak için, meyveden ayırıp için açmalısınız. Çekirdek 1-2 boyunca kuruduktan sonra tohum çıkarmanız daha kolay olur. Bu, doğru bilgiye sahip olmanız açısından iyi bir fikirdir. Çıkardığınız tohumu nemli bir peçeteye ya da pamuğa sarıp bir poşe koyun, ağzını da sımsıkı sıcaklıkta. Tohum, 1-2 hafta içinde çimlenmiş olacak. Gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz.

Mango Ağacı Bakımı ve Yetiştirilmesi

Saksı ve Saksı Değişimi

Dünyanın yapısı ve drenajı hakkındaki bilgiler çok önemli ama aynı zamanda da önemlidir. Mango fidanı, 4-5 yaşlarında küçük bir ağaç olacak ve saklayacağınız parayı ödeyeceksiniz (zamanlama, ağacınızın türüne göre değişiklik gösterebilir). Ağacı, saksısından daha büyük bir saksıya aktarıldıktan sonra, saksınızı yeni toprak karışımıyla doldurun ve sulayın. Bakımına eskisi gibi devam edebilirsiniz.

Kış Hazırlığı

Sıcaklar 10 derecenin altından düşmeden, mango ağacınızı içeri taşımalı ve güneye bakan, güneş alan bir pencerenin önüne koymalısınız. Ağanızın güneş aldığından ve sıcakta bulunduğundan emin olun.

Hasereler ve Yaygın Hastalıklar

Ağacınız; unlu bit, yaprak biti, akar gibi haşerelerin istilasına maruz kalabilir. Ağacınızın üzerindeki küçük ağlar, toz gibi beyaz kalıntılar ve görünen böceklerin istilasının hataları olabilir. Ağacın tamamına ya da bahçenizdeki diğer ağaçlara yayılmaları için bu sorunu mümkün olduğunda hızlı çözmelisiniz. Zehir oranı en az olan çözüme yönelin. Buna değer, böylece onunla eğlenebilirsin. Mango ağaçları, antraknoza karşı hassastırlar. Ağacınızı, ağır, ağır yayılan siyah yaralara sebep olan bu mantardan korumak için en hızlı önlem, onu nemin hızla buharlaşacağı tam güneş alanında bir alanda tüketmektir. Elbette, kullandığınız mango paketinin de buna uygun olması gerektiğini unutmayın. Elbette antraknoz dahil olmak üzere pek çok mantara sebep olabilir. Bakır temelli mantar hastalıklarına, mantar sorununu çözmenize yardımcı olabilir. Ancak bakır temelli mantar hastalıkları, meyve hasadından sonraki 14 gün içinde kullanılmamalıdır.

Mango Ağacı Bakımı ve Yetiştirilmesi

Sıkça Sorulan Sorular

Mango Ağaçları Kolayca Büyür mü?

Doğal ortamlarda oldukları sürece kolayca büyürler. Mangoların yüksek nemi ve sıcaklıkları hatırlanır.

Mango Ağaçları Ne Kadar Sürede Yetişir?

Mango ağaçları, ektikten sonra, 4-8 yıl içinde yetişirler. Bu iyi bir fikir.

Mango Ağacı Kapalı Alanda Yetiştirir mi?

Mango ağaçları yeteri kadar güneş ışığına maruz kaldığı takdirde kapalı olarak büyüyebilirler ama meyve verme olasılıkları düşüktür.
Mango Ağacı Bakımı ve Yetiştirilmesi Mango Ağacı Bakımı ve Yetiştirilmesi

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın