Modern ve Çağdaş Dekorasyon Arasındaki Farklar

Pek çok kişi modern ve çağdaş dekorasyon terimlerini, benzer hatta es kavramları olarak kabul eder. Aslına protokol sözlük tanımlarında da modern ve çağdaş kavramlar, eş anlamlı olarak kabul edilir. Ancak iç tasarım ve dekorasyonda modern ve çağdaş kavramlar birbirinden farklı durumlar yansıtılmaktadır. Modern ve çağdaş tasarımların ortak noktaları olsa da farklılıklar mevcuttur.

Modern ve Çağdaş Tarz Nedir?

Modern tarz, 1900’lerin ortasından bugüne kadar olan süreçte kök salmış ve doğal renklerle güçlü yapıları bünyesinde barındırır. Bu, şeylerin ne kadar moda olduğunu görmek için iyi bir zaman.
Modern ve Çağdaş Dekoasyon Arasındaki Farklar

Modern Dekorasyon Stili Nedir?

Modern dekorasyon tarzı, 1800’lerin sonlarında başlayan modernizm hareketinin tasarım ve dekora devam etmesidir. Modern dekor tarzıAlman Bauhaus tasarım okulları ve sadelik ve işlevi ön planda tutan İskandinav tasarımlarıyla doğmuştur. Eski haberlere ihtiyacınız yok. Modern tarzın 20. Yüzyılın 1900’lerinden 1950’lere kadar olan süreçte kök saldığını söylemek mümkündür. Modern tarz 20. Yüzyılın ortasında (1950 ve 1960’larda) yüzyılın ortası moderne ve ardından (1970 ve 1980’lerde) postmodernizme dönüşmüştür. Yüzyılın ortası moderni, yayımlanarak düşünülerek parlak renkler dışında modern görünümlerde çok benzese de post modern gösterimler için aynısını söylemek mümkün değildir. Postmodernizmin cesaretli ve geleneği tamamen çiğneyen tarzıyla ayrı bir çizgiye sahiptir. Postmodern iletişim, belli bir tuhaflık ve ironi çerçevesi hazırlanır. Klasik modern hizmetler bulunan pratik ve işlevsellik geride kalır ve tam tersi olan formla ilgilenilir.
Modern ve Çağdaş Dekoasyon Arasındaki Farklar

Çağdaş Tarz Dekorasyon Nedir?

Çağdaş tarz, 1970’lerde postmodernizmin popülaritesini artırmasıyla birlikte ün kazanmaya başlamıştır. Çağdaş tarz, başlangıçta kendi başına tanınmadan önce, emzirmenin belli bir karışımı olarak kabul edilmiştir. Çağdaş tasarım modernizm ve postmodernizmden çeşitli ögeler vardı ve bunları art deco, dekonstrüktivizm ve fütürizm gibi pek çok sessizlik bir araya gelerek bir araya geldi. Bu nedenle günümüzün trendlerini yansıtan ve sürekli olarak bir stildir. Modern tarzdaki gibi belli bir zaman dilimine bağlı kalmak zorunda değildir. Her 10 yıllık dekor trendleri değişmekte ve devam etmekte olup dekor trendlerinin tamamı çağdaş tarz olarak kabul edilmektedir.

Modern ve Çağdaş Tarz Arasındaki Benzerlikler

Modern ve çağdaş tarz arasında pek çok benzerlik vardır. Benzerlikler bu iki stilin karıştırılmasına ve ayrılmalarının zorlaşmasına neden olmaktadır. Her iki tarzda pürüzsüz, temiz çizgilerden oluşur ve temel, düzenli alanlar yaratmayı sağlar. Bu da onun iki tarzının da dikkat çekici bir odasında rahat ve sakinleştirici bir his yaratmayı hedeflediği anlamına gelir. Burada aradığınızı görebilir ve aldığınız bilgilerden yararlanabileceksiniz, trend şeyler de olacak. Burada kanepe, sandalye ve sedir gibi mobilyaların üzerleri bu nesneler metal ve cam gibi yüzeylere yönelmişlerdir. Ayrıca her iki tasarımında da bol miktarda çıplak ahşap kullanılmaktadır.

Çağdaş Tarz Yerine Modern Tarz Ne Zaman Seçilmelidir?

Modern tarz, 1900’lerden 1950’lere kadar olan yıllara özgü tasarım ögelerinin odağındadır. Modern durum hakkında endişelenmenize gerek yok, ancak bunun iyi bir fikir olduğunu unutmamak önemlidir. Seçenekselliği ve doğallığı yedi ev sahipleri için en ideal, modern ürünlerle yapılan tasarımlardır. Çağdaş tasarım stili, dekor ve süslemelerdeki güncel trendleri takip etmeyi seven ve değişim için uygun bütçeli ev sahipleri için uygundur. Ayrıca keskin kontrastları ve düzenli çizgileri yedi ev sahipleri için tutarlı ve idealdir. Çağdaş tarz, biçim ve kolaylıklar, işlevsellik ve pratiklikten daha önemli bulanlar içindir.
Modern ve Çağdaş Dekoasyon Arasındaki Farklar

Modern Tarz

Modern tarzın dekor parçaları islevseldir. Renk paletleri doğala ve notonlara yakın. Tasarımlarda güçlü çizgiler kullanılır. Son trendlere daima uyumludur.

Çağdaş Tarz

Farklı seçenekler mevcuttur. Dekor parçaları dekore edilip kullanılabilir. Renk paleti siyah ve beyaz ile keskin kontrasta yöneliktir. Trendlere göre daha fazla.

Modern ve Çağdaş Dekoasyon Arasındaki Farklar
Modern ve Çağdaş Dekoasyon Arasındaki Farklar

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın