Salon çiçekleri (salon bitkileri) ile evinizin havasını değiştirmek istiyorsanız hazırladığımız bu geniş bitki rehberi mutlaka işinize yarayacaktır. Evde bitki yetiştirmek sizin için terapi olurken, yetiştirdiğiniz bitkiler de dekorasyonunuzun tamamlayıcısı olacaktır.
Hazırladığımız salon çiçeği çeşitleri listesinde tam 50 bitki öneriyoruz. Her bitkinin altındaki detay linkinden bitkinin kendi sayfasına geçiş yapabilir, bitki ve bitkinin bakımı hakkında geniş bilgiler edinebilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz…
İçindekiler
- 1 1. Nolina (Fil Ayağı)
- 2 2. Çöl Gülü (Adenium)
- 3 3. Salon Sarmaşığı (Pothos)
- 4 4. Salon Çamı (Arokarya)
- 5 5. Aşk Merdiveni
- 6 6. Dua Çiçeği
- 7 7. Difenbahya
- 8 8. Begonya Çiçeği
- 9 9. Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği
- 10 10. Kamkat (Kumkuat) Ağacı
- 11 11. Lithops (Taş Kaktüs)
- 12 12. Kentia Palmiyesi
- 13 13. Fittonia
- 14 14. Gasteria
- 15 15. Antoryum (Flamingo Çiçeği)
- 16 16. Barış Çiçeği (Spatifilyum)
- 17
- 18 17. Orkide Çiçeği
- 19 18. Areka Palmiyesi
- 20 19. Peygamber Kılıcı
- 21 20. Atatürk Çiçeği
- 22 21. Yuka Çiçeği
- 23 22. Kaktüs
- 24 23. Sansevieria
- 25 24. Deve Tabanı
- 26 25. Sinekkapan Bitkisi
- 27 26. Kalp Kalbe Karşı Çiçeği
- 28 27. Parlak Mustafa Çiçeği
- 29 28. Telgraf Çiçeği
- 30 29. Amazon Fil Kulağı Bitkisi
- 31
- 32 30. Para Çiçeği (Crassula)
- 33 31. Dracaena Marginata
- 34 32. Pilea Çiçeği
- 35 33. Hostes Çiçeği (Hypoestes)
- 36 34. Leş Kaktüsü (Stapelia)
- 37 35. Peperomia (Zümrüt Dalgası)
- 38 36. Kurdele Çiçeği
- 39 37. Kaynana Dili Kaktüsü
- 40
- 41 38. Şeflera (Schefflera) Çiçeği
- 42 39. Zamia (Zeze) Bitkisi
- 43 40. Çin Herdemyeşili (Aglaonema)
- 44 41. Guzmanya Çiçeği
- 45 42. Gelin Teli Çiçeği
- 46 43. Menekşe
- 47 44. Yaprak Güzeli Begonya
- 48 45. Sıçan Kuyruğu Kaktüsü
- 49 46. Cennet Kuşu Çiçeği
- 50 47. Kraton Bitkisi
- 51
- 52 48. Benjamin Çiçeği
- 53 49. Phalaenopsis Orkide
- 54 50. Tül Kuşkonmaz
1. Nolina (Fil Ayağı)
Nolina kapalı ortamlarda yetiştirilmesi daha uygun olan bir bitkidir. Bilhassa masa, sehpa gibi yükseltilerin üzerinde şahane bir görünüm sergiler. Fil ayağı bitkisi, evde bakımı en kolay olan bitkilerdendir.
Detay: Nolina (Fil Ayağı) Bakımı
2. Çöl Gülü (Adenium)
Çöl gülü yavaş büyüyen bir bitkidir. Kalın gövdesi, ince ve narin yapraklarıyla büyüleyici bir görünüm sergiler. Bu bitki genellikle bir bonsai bitkisi olarak kullanılır.
Detay: Çöl Gülü (Adenium) Bakımı ve Çoğaltılması
3. Salon Sarmaşığı (Pothos)
Salon sarmaşığının bakımı çok kolaydır ve uzun ömürlü bir bitkidir. Bu nedenle evlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Az ışıklı ortamlarda bile yetiştirilebilir.
Detay: Salon Sarmaşığı (Pothos) Bakımı
4. Salon Çamı (Arokarya)
Salon çamı (Arokarya) peyzaj ağacı ya da iç mekan bitkisi olarak tercih edilmektedir. Düz bir gövdeye ve kısa, küçük iğnelerle kaplı ve hoş görünen asimetrik dallara sahiptir.
Detay: Salon Çamı (Arokarya) Bakımı
5. Aşk Merdiveni
Eğrelti otu ya da nephrolepis adlarıyla da bilinen aşk merdiveni çiçeği en çok tercih edilen salon bitkileri arasında yer almaktadır. Diğer salon bitkilerinden farklı olarak direkt gün ışığına ve susuzluğa karşı oldukça dayanıklı olan bitki türlerindendir.
Detay: Aşk Merdiveni Çiçeği ve Bakımı
6. Dua Çiçeği
Sade görünümü ve kalın yaprakları sayesinde evlerin dekorasyonunu tamamlayan ve otantik bir hava sağlayan dua çiçeği, tüm güzelliği ile hayatınızın bir parçası olmaktadır. Yeşil tonlara hakim olan bu naif çiçek, bulunduğunuz ortamın havasını değiştirir.
Detay: Dua Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması
7. Difenbahya
90’lı yıllarda hemen her evde bulunan ve kültürümüzle bütünleşmiş olan difenbahya çiçeği her iklimde yetiştirilmek için uygundur ve bakımı da bir o kadar kolaydır. Yaprakları içinde biriktirdiği nemi su damlası şeklinde dışarı atan difenbahya çiçeği bu özelliği ile ağlayan çiçek olarak da bilinmektedir.
Detay: Difenbahya Bakımı Nasıl Yapılır?
8. Begonya Çiçeği
Ilıman iklim seven begonya çiçeği, farklı renklere sahiptir. Yetiştirilmesi diğer çiçeklere nazaran daha kolay olan begonyanın, ev ortamında yaşamaya oldukça elverişli yapısı bulunuyor. Narin yapıda olmasa da doğru sulama, doğru gübreleme ve doğru saksı seçimi önemlidir. Suyu seven begonyaların, sabahları odanın güneş alan yerinde olması gerekiyor.
Detay: Begonya Çiçeği Bakımı ve Çeşitleri
9. Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği
Tombul, parlak yaprakları ile dekorasyonlarınıza renk katacak kalanşolar, en çok tercih edilen çiçeklerinden biridir. Demetler halinde yetişen kalanşoların kırmızı, sarı, beyaz, pembe ve turuncu gibi birçok çeşidi bulunur.
Detay: Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği ve Bakımı
10. Kamkat (Kumkuat) Ağacı
Kamkat bitkisi, kumkuat veya kamkat olarak da yazılmaktadır. Kamkat; diğer narenciye bitkilerine göre fazla soğuk iklimlerde yetişebilen küçük, narenciye meyvesidir. İç mekanlarda dekoratif bitki olarak yetiştirilebilir.
Detay: Evde Kamkat (Kumkuat) Ağacı Yetiştirme
11. Lithops (Taş Kaktüs)
“Taş kaktüs” olarak da bilinen Lithops alışılmadık bir görsel şölen yaratan, zamanla çakıl taşını andıran bir görünüme bürünen, son derece ilginç, küçük bir sukulent türüdür. Bu eşsiz bitkiler aşırı derecede yavaş bir şekilde, toprağı sararak büyürler.
Detay: Lithops (Taş Kaktüs) Bakımında Püf Noktalar
12. Kentia Palmiyesi
Kentia palmiyesi, ev ortamında yetiştirilebilen en popüler palmiye türlerinden biridir. Bu eşsiz bitki gölgede büyümekten şikâyetçi olmadığı gibi soğuğa da dayanıklıdır. Üstelik, aşırı derecede boy atmaz.
Detay: Evde Kentia Palmiyesi Yetiştirme ve Bakımı
13. Fittonia
Genellikle ev ortamında saksı bitkisi olarak yetiştirilen Fittonia, narin bir görünüm sergileyen, her dem yeşil kalan bir çok yıllık bitkidir. Yavaş büyüdüğü bilinen bu bitki kapalı ortamda yetiştirildiğinde nadiren çiçeklenir.
Detay: Fittonia Bakımında Püf Noktalar
14. Gasteria
Gasteria, oldukça ender bulunan, aloe vera benzeri bir sukulent cinsidir. Gasteria bitkisinin yapraklarında genellikle enteresan desenler ve renkler göze çarpar. Ayrıca, olgun gasteria bitkilerinin kıştan ilkbahara kadar çoğunlukla boru şeklinde, kıvrımlı çiçekler açtıkları bilinmektedir.
Detay: Gasteria Bakımında Püf Noktalar
15. Antoryum (Flamingo Çiçeği)
Antoryum çiçeği kalp şeklinde görünümü ve her ortama kolay adapte olabilen yapısıyla son dönemde oldukça ilgi gören nadide çiçeklerden biridir. Antoryum çiçeği her ne kadar her türlü ortama uyum sağlayabiliyor olsa da bakımı konusunda bazı zorlukları içermektedir.
Detay: Antoryum (Flamingo Çiçeği) Bakımı
16. Barış Çiçeği (Spatifilyum)
Zarif beyaz çiçeği, yemyeşil geniş yaprakları ve eşsiz görünümüyle barış çiçeği; her haliyle yaşam alanlarınızın en göz alıcı dekoratif salon bitkisi olmak için hazır!
Narin dalları, sayılı verdiği beyaz çiçekleri ve yeşilin en güzel tonundaki yaprakları ile barış çiçeği, ev ve iş yeri dekorasyonunuza ışıltı katacak.
Detay: Barış Çiçeği (Spatifilyum) Bakımı
17. Orkide Çiçeği
Güzel görünümlü ev bitkileri arasında yer alan orkide çiçeği bakım isteyen bir çiçektir. Cam içinde yer alan orkidelerden evinizin penceresine koyduğunuz orkide çeşitlerine dek geniş bir kullanım alanı vardır.
Detay: Orkide Çiçeği Bakımı ve Yetiştirilmesi
18. Areka Palmiyesi
Areka palmiyesi olarak bilinen Areka bitkisi, iç mekanlarda en fazla tercih edilen palmiye türlerinden biridir. Yemyeşil yaprakları ile iç mekanların yıldızı olacak Areka palmiyesi bakımı, süs bitkisi severlerin favorisidir.
Detay: Areka Palmiyesi Bakımı Püf Noktaları
19. Peygamber Kılıcı
Kılıç çiçekleri yılda bir kez küçük beyaz ve kokulu çiçekler açmaktadır. Kılıç çiçekleri zor çiçek açan ve yaprakları ile ön plana çıkan çiçekler olduğundan çiçek açmalarına halk arasında çeşitli anlamlar atfedilmiştir.
Detay: Peygamber Kılıcı Çiçeği ve Hikayesi
20. Atatürk Çiçeği
Noel yıldızı olarak da bilinen Atatürk çiçeği, bulunduğu mekanın ambiyansını değiştiren saksı çiçeklerinden biridir. Atatürk çiçeği kolay yetiştirilebilen bir çiçek türüdür. Ilıman iklime sahip olan bölgelerde yetişen çiçek, iç mekanlarda da rahatça büyüyebilmektedir.
Detay: Atatürk Çiçeği ve Bakımı
21. Yuka Çiçeği
Massengena olarak da bilinen yuka çiçeği ev dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilen bir süs bitkisidir. Kolay bakımı ile süs bitkisi yetiştirmeye yeni başlayacak olanların da ilk tercihlerinden olan yuka çiçeği bol ışık almayı seven ve sık sulamaya istemeyen bir çiçektir.
Detay: Yuka Çiçeği Bakımı ve Çoğaltma
22. Kaktüs
Her yerde rahat bir şekilde büyüyebilen kaktüs, oldukça uzun bir ömre sahiptir. Öte yandan çiçeğin bakımı kolay ve zahmetsiz olduğu için birçok insan tarafından tercih edilen çiçek, binlerce türe sahip bir familya olarak karşımıza çıkmaktadır.
Detay: Kaktüs Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
23. Sansevieria
Bitki sahipliği konusunda yeniyseniz ve bakımı kolay bir süs bitkisi arıyorsanız, sansevieria sizin için ideal bir seçenek olacaktır. Bu dayanıklı bitkiler, çok çeşitli yetiştirme koşullarına uyum sağlamaları nedeniyle süs bitkisi severler tarafından oldukça popülerdir.
Detay: Sansevieria Bakımı ve Renklendirme
24. Deve Tabanı
Büyük ve gösterişli deve tabanı bitkisi “ayrık yapraklı filodendron” olarak da bilinir. Bu yetiştirmesi kolay, tırmanan ve yapraklarını dökmeyen bitkiyi etkileyiciliği sebebiyle pek çok tasarımcının mekanında görebilirsiniz.
Detay: Deve Tabanı Çiçeği Bakımı ve Çoğaltma
25. Sinekkapan Bitkisi
Drosera capensis olarak da bilinen ve güneş gülü gibi kulağa nazik gelen bir adı olmasına rağmen bu bitki etobur bir bitkidir.
Yeşil yaprakları türüne göre dar, oval veya yuvarlak gibi farklı şekillerde olabilmektedir. Bu bitkiler türüne göre çok farklı büyüklüklerde olabilir ancak dışarıda satılan türlerin çoğu oldukça küçüktür.
Detay: Sinekkapan Bitkisinin Yetiştirilmesi
26. Kalp Kalbe Karşı Çiçeği
Bakımı kolay, benzersiz ve ilgi çekici bir ev bitkisi istiyorsanız kalp kalbe karşı çiçeğini seçtiğinize pişman olmayacaksınız. Bu yapraklarını dökmeyen, sarkan asma cinsi sukulent, asılı sepetler veya raf ya da pencere pervazlarındaki saksılara ekmek için mükemmeldir.
Kalp şeklinde, etli, gri-yeşil yapraklarının göz alıcı damarlı desenleri, ince, ipe benzeyen asmalarının da kendilerine has mor rengi vardır.
Detay: Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
27. Parlak Mustafa Çiçeği
Parlak Mustafa çiçeği, çok yıllık, yaprak dökmeyen, sarmaşık türünde otsu bir ev bitkisidir. Uçları çentikli, kırışık, koyu yeşil, yuvarlak, oval yapraklara sahiptir. Damarların çökük görüntüsü damarlar arasında kalan kısımlara kabarık ve kıvrımlı bir görünüm verir.
Detay: Parlak Mustafa Çiçeği Özellikleri ve Bakımı
28. Telgraf Çiçeği
Sevda çiçeği, telgraf çiçeği, kara sevda çiçeği isimleri ile bilinen telgraf çiçeği en çok tercih edilen süs bitkileri arasında yer almaktadır. Saksıda yetiştirme için de uygun olan telgraf çiçeği beyaz ya da pembe şeritli yapraklarının arkasında mor renk taşımaktadır. Yaprak dökmeyen ve bakımı oldukça kolay olan telgraf çiçeği süs bitkisi sevenlerin en çok tercih ettiği bitkiler arasında yer alır.
Detay: Telgraf Çiçeği Bakımı ve Türleri
29. Amazon Fil Kulağı Bitkisi
Amazon fil kulağı bitkisi özellikle kapalı ortamda çiçek açar; ancak bu oldukça ender görülür. Etkileyici bir görünüm sergileyen bu bitki genellikle göz alıcı yaprakları nedeniyle yetiştirilir.
Detay: Evde Amazon Fil Kulağı Bitkisi Yetiştirme
30. Para Çiçeği (Crassula)
Dünyada ev çiçekleri kategorisinde yer alan, evlerde ve ofislerde sıkça karşılaştığımız para çiçeği, şanslı bitki olarak da bilinmektedir. Güney Afrika ve Mozambik’e özgü olan bu çiçek, beyaz ya da pembe açan çiçeklere sahiptir. Bitkiler dünyasında şans getirdiğine inanılan çiçek türleri arasında yer almaktadır.
Detay: Para Çiçeği (Crassula) ve Bakımı
31. Dracaena Marginata
Ejderha ağacı ya da Madagaskar dragon ağacı olarak da bilinen dracaena marginata en popüler iç mekan bitkilerinden biridir. Genellikle standart gövdeli olarak görülen dracaena marginata çok dar ve ağır yapraklarıyla ve koyu yeşil yapraklara sahiptir.
Detay: Dracaena Marginata Bakımı Nasıl Yapılır?
32. Pilea Çiçeği
Pilea çiçeği daha ziyade eşsiz görünüme sahip yapraklarından dolayı yetiştirilmektedir. Bu bitki her ne kadar ilkbahar aylarında küçük, beyaz çiçekler üretiyor olsa da kapalı ortamlarda yetiştirildiğinde pek çiçek açmaz.
Detay: Pilea Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması
33. Hostes Çiçeği (Hypoestes)
Hostes çiçeği, parlak alacalı yapraklarıyla diğer yeşil yaprakların arasından öne çıkan göz alıcı bir küçük bitkidir. Saksı içinde ev bitkisi olarak da yetiştirilebilir. Özellikle içeride bakıldığında orta büyüme hızına sahiptir ve olgunlaştığında nispeten küçük kalır.
Detay: Hostes Çiçeği (Hypoestes) Bakımı ve Çoğaltma
34. Leş Kaktüsü (Stapelia)
Bir sukulent bitkisi yetiştirmek isterseniz leş kaktüsünü deneyebilirsiniz. Ortalıkla kötü bir koku yaydığına dair bir efsane dolaşıyor olsa da bu ev bitkisinin çiçekleri göz alıcıdır ve diğer çiçek açan ev bitkileri arasından endamı ilk bakışta göze çarpar.
Detay: Leş Kaktüsü (Stapelia) Bakımı ve Çoğaltılması
35. Peperomia (Zümrüt Dalgası)
Radyatör bitkisi olarak da bilinen bu bitkiler ne begonya kadar göz alıcı ne de draçena kadar dayanıklıdır ve bu sebeple ev bitkileri dünyasında çok fazla dikkat çekmiyor olabilirler. Ancak bu bitkiler iyi bir ev bitkisinde aradığımız tüm özelliklere sahiptir: Farklı yetişme koşullarına dayanıklıdırlar, ilginç yapraklara sahiptir ve nispeten küçük kalırlar.
Detay: Peperomia (Zümrüt Dalgası) Bakımı İpuçları
36. Kurdele Çiçeği
Susuzluğa karşı dayanıklı olması ile tanınan kurdele çiçeği, ev bitkileri arasında en çok tercih edilen bitki türü olarak karşımıza çıkar. Yeşil yaprakları ile oldukça hoş bir görüntü de olan kurdele çiçeği, evimizde bakımını yapabileceğimiz en kolay bitki türleri arasında yer alır. Oldukça harika görünümleri ile görenleri büyüleyen kurdele çiçeği, evinizin havasını değiştirir.
Detay: Kurdele Çiçeği Hakkında Tüm Detaylar
37. Kaynana Dili Kaktüsü
Kaynana dili, en yaygın kaktüs cinsinden biridir. 100’ün üzerinde türü olan bu bitki, iğneli, yassı ve golf sopası şeklindeki yapraklarıyla bilinir. Pek çok türünün gövdesi geniş ve yuvarlakken bazılarında temas edildiğinde kopan ince, sakala benzeyen iğneler bulunur.
Detay: Kaynana Dili Kaktüsü Bakımı ve Çoğaltılması
38. Şeflera (Schefflera) Çiçeği
Şeflera bitkisinin iki türü bulunur ve bunlar muhteşem birer tropik ev bitkisidir. Daha büyük olan Parlak Aralya, orta gövdeden çıkan uzun, parlak, oval yeşil renkli yapraklara sahiptir ve bir şemsiyeyi andırır.
Detay: Şeflera (Schefflera) Çiçeği Bakımı ve Çoğaltma
39. Zamia (Zeze) Bitkisi
Bakımı bir hayli kolay olan zamia bitkisi doğru yetiştirme koşulları sağlandığında hızlı ve sağlıklı gelişim göstererek göz alıcı bir görünüme kavuşmaktadır.
Zamia bitkileri filtrelenmiş gün ışığını çok sevmektedir. Tül perde arkasında konumlandıracağınız zamia çiçeğiniz yerini oldukça sevecektir. Direkt gün ışığına maruz kalan zamia bitkilerinin yaprakları sararmakta ve solmaktadır.
Detay: Zamia (Zeze) Bitkisi Bakımı Nasıl Yapılır?
40. Çin Herdemyeşili (Aglaonema)
Çin herdemyeşili en gözde ev bitkilerinden biridir ve bu özel bitkinin koyu yeşilden tutun da gümüş rengine ya da kırmızıya kadar varan çeşitli renkleri evinizin dekorasyonuna karakter katar.
Yavaş büyüyen Çin herdemyeşili, ev ortamında saksıya dikilip yıl boyunca bakılabilen, harika bir yapraklı bitkidir. Evcil hayvanınız varsa çok dikkatli olmalısınız; zira bu bitki kediler ve köpekler için zehirlidir.
Detay: Çin Herdemyeşili (Aglaonema) Yetiştirilmesi
41. Guzmanya Çiçeği
Hiçbir dekoratif süs bitkisi guzmanya çiçeği bakımının kolaylığını yenememektedir. Hızlı büyüyen guzmania bitkisi bakımı oldukça basittir ve yıl boyunca evinizin her köşesine neşe saçacaktır!
Detay: Guzmanya Çiçeği Bakımı ve Anlamı
42. Gelin Teli Çiçeği
Bu bitkiler olgunlaştıkça yuvarlak yaprak kümelerinde sonlanan uzun ve ince kök filizleri çıkarır. Evde bakıldığında ve bir pervaz veya kenarın üzerine asıldığında çok ilginç bir görünüme sahip tüylü ve kırmızı renkli yapraklar verir.
Detay: Gelin Teli Çiçeği Bakımı ve Çoğaltılması
43. Menekşe
Bahçe bitkisi olarak yetiştirilen hızlı büyüyen türleri çoğunlukla küçük çiçekli tek yıllık ya da kısa ömürlü çok yıllık olanlardır. Çoğu kendi kendine çoğaldığı için yıllarca keyfini çıkarabilirsiniz.
Detay: Menekşe Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
44. Yaprak Güzeli Begonya
Pek çok begonya türü arasında Yaprak Güzeli Begonya en güzel ve etkileyici bitkilerden biridir. İngilizcede yaprakları boyalı begonya veya yaprakları süslü begonya anlamına gelen painted-leaf begonias veya fancy-leaf begonias şeklinde de adlandırılan bu bitkiler ebruli yapraklarıyla bilinir.
Detay: Yaprak Güzeli Begonya Bakımı ve Yetiştirilmesi
45. Sıçan Kuyruğu Kaktüsü
Sıçan kuyruğu kaktüsü, ilkbahar ve yazın başında çiçek açar ve çiçekleri genellikle kırmızımsı mor renktedir ancak pembe ve turuncu gibi kendine has renkte çiçek açan türleri de vardır. Çiçekleri boru şeklindedir ve 5 cm kadar geniştir.
Detay: Sıçan Kuyruğu Kaktüsü Bakımı ve Çoğaltılması
46. Cennet Kuşu Çiçeği
Benzersiz bir görünüme sahip olan cennet kuşu çiçeği en bilindik tropikal çiçeklerden biridir. Muz bitkisiyle yakın akrabadır. Tropikal bitkilerin çoğundan daha kolay yetiştirilen bu bitki ev ortamında da şaşırtıcı derecede hızlı büyüyüp serpilir.
Detay: Cennet Kuşu Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
47. Kraton Bitkisi
Kraton çiçeği sıklıkla tercih edilen iç mekan bitkilerinden olup, yeşil ve sık dekoratif yaprakları ile her ortama kısa sürede adapte olan bir süs bitkisidir.
Detay: Kraton Bitkisi Bakımı Püf Noktaları Nelerdir?
48. Benjamin Çiçeği
Oval şekilli parlak yeşil yaprakları ile Ficus Benjamin, en sevilen süs bitkilerinin başında gelmektedir. Süs bitkisi yetiştiriciliğine yeni başlayacaklar için mükemmel bir tercih olacak olan Benjamin çiçeği özel bir bakım gerektirmez.
Detay: Benjamin Çiçeği Bakımı ve Özellikleri
49. Phalaenopsis Orkide
Orkide grubunda yüzlerce cins ve binlerce tür orkide vardır ancak çoğu insan orkide ile Phalaenopsis cinsiyle tanışır çünkü bu cins bu bitkinin bakımına yeni başlayanlar için özellikle idealdir.
Kalın yaprakları, zarif ve kemer şeklinde dizilen çiçekleriyle orkideler pek çok tasarım dergisinde sehpaları süsleyen bitkilerdir. Phalaenopsis orkideleri değerli bitkilerdir. Bakımları zahmetli değildir ve doğru şartlar sağlandığında aylarca çiçek açarlar.
Detay: Phalaenopsis Orkide Bakımı ve Özellikleri
50. Tül Kuşkonmaz
Tül kuşkonmaz pek popüler bir ev bitkisi sayılmaz. Ne var ki, yumuşacık, açık renkli yaprakları ile etrafa güzellik saçan bu bitki evde de mükemmel bir şekilde büyütülebilir.
Detay: Tül Kuşkonmaz Bakımı ve Çoğaltılması