Şefler bitkisinin iki türü bulunur ve bunlar muhteşem birer tropik ev bitkisidir. Daha büyük olan Parlak Aralya (şemsiye bitkisi veya şemsiye ağacı da denir), orta gövdeden çıkan uzun, parlak, oval yeşil renkli yapraklara sahiptir ve bir şemsiyeyi andırır. Olgun bir Şeflera bitkisinde bir tek bulgu 12-16 yaprak bulunabilir, olgun olmayan bir Şeflera bitkisinde ise 4 ve 6 tane çıkar. Bodur Şeflera (Schefflera arboricola) (cüce Şeflera olarak da bilinir), bazen kremsi alacalı, daha küçük, parlak yapraklara sahiptir. İşte bu, benzere geri dönmeniz gerekecek. Ne aradığınızı bilmek istiyorsanız, ne aradığınızı görebileceksiniz. Burası tropik ortamın yanında yaşayanlar. Ancak bu bilgisayarın evde çiçek açması pek mümkün değil. Dış sıcaklıklar genellikle kırmızı, beyaz veya pembe renkli dokunaç çiçeklerini sergilerler. Bu biraz kendi bilginize sahip olmanız için bir fırsattır ve bunu 1 metre boyunca kullanabilirsiniz. Evde bakılanlar ise hele bir de küçücük bir saksıdaysa daha yavaş büyüyor. Şeflera bitkisini sıcak iklimde bahçeye ekecekseniz havanın aşırı sıcak olmadığında ilkbahar veya sonbahar mevsimleri tercih edilir. Şefler bitkisinin bir kısmı insan ve evcil hayvanlar için saklanmaktadır.
İçindekiler
Şeflera Çiçeği Bakımı
Şeflera bitkisi, bakımı zor bir bitki değil. Tek ihtiyaç olan şeyin üzerine doğrudan vurmayacak bol ışık, sıcak ve nemdir. Bu nasıl çalışıyor ve nasıl çalışıyor. Kendi dileklerinizi belirledikten sonra ne aradığınızı görebileceksiniz.
Işık
Şeflere, doğrudan doğrudan vurmadığı ortamları tercih eder. Yazının saksıdaki havanın dışarıda kalmasını sağlayarak doğrudan besin maddesiyle daha fazla ışık almalarını sağlayabilirsiniz. Örneğin veranda çatısının altında dayanıklı. Şeflera bitkisi ince uzun veya sarkık görünmeye başladıysa yeterli ışık alamıyor olabilir. Şeflera bitkisini asla tam ve doğrudan güneş alan bir yere koymayın çünkü yoğun güneş ışığı yapraklarını yakabilir.
toprak
Şeflera bitkisini zengin, depolayıcı ve nemli kompost içeren bir bakıma dikin. pH derecesi hafif asitler, drenajı iyi, kumlu ve tınlı bir toprak uygundur. Bitkiyi tüketen çok ince veya suya doygun olduğu için dikmeyin.
Şeflera Bitkisi Sulama
Büyüme dönemi boyunca onu hafta boyunca sulayın ve devamına su püskürtün. Saksıdaki iyice kurumasını bekleyin, daha sonra havayı iyice sulayın. Kışın suyunu azaltmanın azaltılması. İnsanlar genellikle Şefler bitkisini çok fazla suluyor ve sonunda da ölmesine neden oluyor. Neler olup bittiğini daha iyi anladığınızdan emin olabilirsiniz.
Sıcaklık ve Nem
Tropik bir bitki olduğu için Şeflera fazla neme ve tropik sıcaklıklara ihtiyaç duyar; 15 °C güvenli olmalıdır. Bu çiçek cereyan ya da kuru ısıtıcı hava üfleyicilere maruz bırakmayın. Şefler bitkisi yetersiz sulandığında veya soğukta kaldığında yaprakları hızla dökülmeye başlar, bu nedenle yaprak dökülmesini ciddiye alır ve sorun ne olursa olsun giderin. Bitki tüm yapraklarını dökerse çiçeklenmede geliştirip iyice sulayarak bitkiyi kurtarmaya devam eder.
Gübre
Şeflera bitkisine büyüme döneminde haftada iki kez sıvı gübre verin veya iki kez düşük salınımlı pelet takviyesi yapın. Bu, Tüketirler için iyi bir fikirdir ve ekstra besinler onlar için faydalıdır.
Budama
Şeflera bitkisinin özellikle yeterli ışık almıyorsa aradada bir budanması uygulanabilir. Fazla büyüdüğünü veya uzun ince görünen parçaları budayın. Şeflera ev çiçekleri budama sonrasında hızlı sıçrama yaparak çabalarınızı mutlaka ödüllendirecektir. Sonuç olarak daha dolgun ve verimli bir bitkiniz olacaktır.
Şeflera Çoğaltma
Şeflera bitkisini çoğaltmak için en uygun zaman çiçeklenmedir. Yatakta ihtiyacınız olan bilgiyi almak için bitkinizin çalılığını da kullanabilirsiniz. Şeflera bitkisi çelikten çoğaltılabilir. beslenmesi olan özellikler: temiz ve keskin bir budama makası, köklenme hormonu, saklanan hava, kap, plastik poşet. Yapılışı: Saptan 45 derece açıyla 15 cm’lik bir parça kesin ve sapın üstünde dört ya da beş yaprak bırakın. Kesilmiş ucu köklenme hormonuna batırın, daha sonra merkezi kesik kesik içindeki depoda bulunan bir kaba dikin. Saksıyı saklayan bir şekilde plastik poşetle kapatarak nemli kalmayı sağlayın, saklamayı daha sonra doğrudan güneşe vurmayacak bir yere koyun. Saksıyı onu iyi kontrol ederek muhafaza edin ve koruyun, arkadaşlarınızı sulayın. Sapı hafifçe asılarak köklenip köklenmesine bakın. Yaklaşık bir ay sonra iyi köklenmişseniz bitkinizi büyütebilirsiniz devam edebilirsiniz. Kök oluşmazsa (nadiren başarılı olur) atın ve yeni bir çelik keserek yeniden deneyin.
Şeflera Bitkisinin Saksıya Eklenmesi ve Başka Bir Saksıya Alınması
Bitkilerin saksısını her yıl veya ihtiyacı oldukça değiştirildi. Saksılarına fazla büyük geliyorsa büyük bir saksıya miktarları ve havanın daha yenilenmesi gerekir. Saksı değişim süresini uzatıp uzatmanın bir miktar dolaşıma izin vererek merkezi büyüme parçalarını ve daha fazlasını önleyebilirsiniz. Şeflera bitkisinin saksısını değiştirmeye karar verdiyseniz saksısından çıkarır ve öğeleri birbirinden ayırır, suya dağılımını kolaylaştırabilir. Bu da demek oluyor ki yağın içindeki plastik (kil veya plastik) ve turba yardımıyla çok kaliteli ürünler yapabilirsiniz.
Yaygın Zararlılar ve Bitki Hastalıkları
Hem bakteriyel yaprak lekeleri hem de alternaria yaprak lekeleri Şeflera bitkisini etkiler. Bunu nasıl yapacağınıza dair net bir fikriniz var ve bunu yapma fırsatına sahip olacaksınız. Bu durumda kendi paranıza sahip olabileceksiniz. Evde, Şeflera bitkisi, küfe neden olan bir özsu salgılayan yaprak biti sorunlarına yakalanmaya müsaittir, yaprak bitlerini böcek ilaçlı sabun püskürtmek suretiyle tedavi edilebilir. Dışarıda ise bitki unlu bitler, örümcek akarları ve kabuklu bitkiler gibi çeşitli zararlı böcek istilalarına açıktır.
Şeflera Bitkisinde Sık Görlen Sorunlar
Şeflera bitkisi sorunsuz bir bitkidir ancak bazen sorunlar yaşanabilir. Neyin gidişatının devam ettiğini görmek için aşağıdaki süreçlere bakın.
Yaprakların Sarılması
Bu saarmalar ve diğer şeylere güzel bir örnektir. Geldiğiniz yer burası, böylece kendi yemeğinizi yiyebilirsiniz. Düzelmezse yeterince ışık almıyor olabilir, bitkiyi daha iyi bir yere koyun.
Yaprakların Bölgesel Lekeler Olması
Şeflera bitkisindeki beneklerin nedeni yetersiz sulamadır. Tesisinize şu şekilde güzel bir elektronik durumda belki sorun giderilir!
Şeflera Hakkında Sık Sorulan Sorular
Şeflera Bitkisi Ne Kadar Yaşar?
Dışarda ve doğru soğuğa karşı dayanıklılık bölgelerinde bakılan Şeflera bitkileri onlarca yıl yaşar; Her gün onu elde edene kadar 25 yıl geçiyor.
Şeflera Bitkisini Evde Nereye Konur?
Sıcaklık 13-24 °C olmalı ve evinizde iyi bir tropik iklime sahip olacaksınız.
Başka Hangi Bitkiler Şeflera Bitkisine Benzer?
Hele ki daha “çalı” çeşidi yayvan bir tür düşünürseniz geldiyseniz para ağacı bitkisi de Şeflera bitkisine benzer bir görünüme sahiptir.