Sineralya Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Neşeli, renkli ve papatyaları andıran sineralya çiçeği, papatyagiller familyasına (Asteraceae/yıldız çiçeği) aittir. Anlanacak, ayçiçekleri, papatyalar, kâğıtlar ve vapur dumanlarıyla akrabadır. Sineralya çiçeği ilk olarak 1777’de Britanya Kraliyet Bahçelerinde görevli olan bitkibilimciler tarafından keşfedilmiştir. Bu örnek bitkiye Azor Adaları’nın Atlantik Okyanusu’na bakan serin kayalıklarında rastlanmıştır. Bitkinin şimdiki biçimi veya zamanları keşfedilen iki Sineralya (pericallis) türünün melezlenmesiyle elde edilmiştir. Sineralya Sindirella çiçeği olarak da bilinir. Son derece narin bir tür olan bu güzel çiçek tek yıllık bir bitki olarak yetiştirilir. Sineralya, bu tür renklere sahip olması ve zarafetle açtığı çiçeklerini uzun süre korumasıyla bitki yetiştiricilerinin gözdesidir. Sineralyaların pembe, kırmızı, mor ve mavinin canlı tonlarını sergilediği biliniyor. Ayrıca gözlerinize iyi bakabilir, sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir şey olur ve arabanın farklı parçaları arasındaki kontrastı görebileceksiniz. Hayatınızda neler olup bittiğini görebileceksiniz. Kobalt mavisinin tonlarını değiştiren türleri ise özellikle yazın, Bağımsızlık Günü’nde kırmızı, beyaz ve mavi oranları aranjmanlar hazırlanırken daha popüler hale gelir. Sineralya çiçeklerinin boyutları da çeşitlenir. Uzun bitki türleri daha iri çiçekleri açar. Bazı çiçeklerin boynunun 12 santimetreye çıktığı biliniyor.
Sineralya Bakımı

Sineralya Çiçeği Bakımı

Sineralyaların papatyaları andıran biçimlerine ek olarak gururla sergiledikleri gösterişli renkleri ABD’de son zamanlarda tek yıllık olarak yetiştirilen süs çiçekleri arasında en popüler türlerden biri haline geldi. Oldukça sıcak ve nemli bir bölgede yaşıyorsanız (9-11. kuşaklar) bu bitkiler çok yıllık olarak yetiştirilmeyi sürdürüyor. Tek yıllık olarak yetiştirildiklerinde renklerini belli bir süre için korurlar. Garantili olan hiçbir şey hakkında endişelenmenize gerek yok. Ayrıca yeni tomurcuklar açmaları için bitkilerinizin solan kısımlarını sürekli olarak koparmalısınız. Göreceksiniz ki çiçeklerden yaza kadar solmayan renkleriyle çevre haftalar boyunca şenlendiren çiçekleriniz olacak!

Işık

Eski şehirde aradığınızı görebileceksiniz! Veranda şemsiyesinin çerçeveli konacak bir saksının içinde ya da ağaçların güneşli gölgesini kucaklayan, çok az güneş alan bir çardakta olmaları da onları aynı derecede mutlu edecek.

toprak

Sineralya olarak asidik olan, nemi iyi tutan ve drenaj düzeyi yeterli olan, verimli toprakları sever. Turba yosunu ve kahve telvesi gibi depolanabilen ıslah maddeleri, birazcık şımarık sayılan bu bitki büyümesi için çok daha ideal bir ortam hazırlama programıdır.

Sülama

Daha önce bahsetmiş olduğumuz gibi Sineralyanın sürekliliği neme ihtiyaçları vardır. Bitkinin tabanını güzelce ve sık sık sulamalı ve havanın nemli oluşunda stabilitede, aşırı sulu hale de gelmediğinden emin olmak için onu kontrol etmek mümkündür. Sıcak havalarda sulamanın muntazam yapılması çok daha elzem hale gelir.

Isı ve Nem

Sineralya’nın çok kısıtlı dayanıklılığı Bölgelerinde serpilebilen çoğu bitki gibi ısı konusunda biraz mızmız davranışı. Bu bitkiler 10 ve 18 santigrat derece arasındaki sıcaklıkları yeğlerler. Şayet sıcaklık geceleyin 1 santigrat derecenin altında düşerse bu bitkiler bitkiler; 26 santigrat dereceden yüksek olursa da dağıtmayı reddederler. Yazın kavurucu sıcağında bitkilerinizi gölgelik bir yere koyun. Hatta, gerekirse çok sıcak günlerde onları içeri taşıyın. Ama “tropikal” ya da “tropikal” diyemezsiniz. Bulunduğunuz bölgede bitkinizin büyüme periyodunu sürdürebilmesi mütemadiyen nemli değilse bile dışarıda sürekli nemli tutan bitkinizin iklim ısısını tahmin edebilirsiniz. Bununla birlikte, hava koşullarında “sırılsıklam” hale de getirmemelisiniz; zira bu durum kök oluşumuna yol açar. Ayrıca sözlü bir mesajınız olduğunda bir miktar enerji almak için de ekipmanı kullanabileceğiniz gibi işinizi kolaylaştırmak için de kullanabilirsiniz. Bir tabağa ya da tepsiye klasik çakıl taşlarını ya da ince olanlarını bir tabaka halinde yayıp tabağınızı/tepsinizi saksının yerine koyun. Daha sonra onu yaklaşık 1,5 santimetre derinlikte suyla doldurun. Evinizdeki hava kuruysa bu islemi her gün yinelemeniz mümkündür. Su buharlaştırılan bitkinizin çevresinde dengeli bir şekilde nemli bir ortam yaratacaktır. Bitkinize su püskürtmeniz pek tavsiye edilmez; zira bu islem çiçeklerinin taçyapraklarını rahatsız edebilir.
Sineralya Bakımı

Sineralya Çiçeğinin Çoğaltılması

Sineralya, uygun koşullara sahip bir bölgede son derece pratik bir şekilde tohumdan çoğaltılabilir. Esasında, bu hücrelerin hücreleri tohumlayabilirler. Dolayısıyla bunun yoluyla geçiş için tohumlar belirlenmeden çiçeklerin solan kısımlarını koparmalısınız. Sineralya çiçeğinizi daha alternatif tek yıllık bir bitki olarak yetiştirebileceğiniz soğuk bir bölgede yaşarsanız yazın onu kesme yöntemiyle çoğaltabilir ve bitkinizi evde yetiştirmeye çalışabilirsiniz. İşte karşınızda, bir sürü sorununuz var ve bu konuda hiçbir şey yapamıyorsunuz.
Sineralya Bakımı

Sineralya Bakımı
Sineralya Bakımı
Sineralya Bakımı
Sineralya Bakımı

Hakkında dantel

Ayrıca Kontrol Edin

Ettehiyyatü Duası, Okunuşu, Anlamı, Arapça

Ettehiyatü duasıİslam ibadetlerinden namazın bir parçası olarak yer Alan ve namazın oturaklı bölümü okunan özel …

Bir yanıt yazın