Sütleğen otu, 2000’den fazla çeşidi olan, kapsamlı kapsamlı bir türdür. 1200 yıllık, çok sayıda bitkiye sahip olan ve geniş etli bitkilere sahip olan, aynı zamanda çok çeşitli kaktüs bitkileri ve sukulentlerdir. bitki yetiştiricileri, bu özet türün üyelerine “sütleğen”in kesilmesi tercihi görülmez. Sütleğen otu, mütemadiyen eklenip silinen çeşit ve eski türler ile oldukça karmaşık bir türdür. Ama aynı zamanda aradığınızı da görebilirsiniz. Yaprak döken ve onun yeşil kalan bitkilerindeki bitkiler ve diğer öğeler için ödeme yapmanız gerekecektir. Söz konusu ürünün ortak noktası ise süt beyazı renkteki özleridir. Bahçede ya da evde yetiştirilen sütleğen türleri genellikle olağanüstü biçimlere ve yapraklara sahip olan sukulentlerdir. Bitkilerden çok az çiçekleriyle nam salmıştır. Bu siz, arkadaşlarınız ve çocuklarınız için iyi bir fikir. Genel olarak çoğu türün çiçeklenmesinde, dondurulduktan sonra dikilmesi sağlanır. Yine de, ev çiçekleri herhangi bir zamanda da dikilebilir. Ancak bu konuda da biraz bilgi sahibi olabilirsiniz.
İçindekiler
Sütleğen Otu Bakımı
Sütleğen otunun bakımı oldukça basittir. Bu uygulamanın iyice gelişme göstermeleri için çok az şımartılmaları gerekir; Ancak geliştikten sonra büyük ölçüde kendine yeten türlere dönüşenler. Esasında, bu bitkiler fazla üretimden değil, daha fazla yerde, bilhassa da aşırı sulamadan büyüyorlar. Bununla birlikte, oldukça dayanıklı bitkilerdir ve gençler için idealdirler. Sütünüzün otunuzu drenajı kusursuz olan bir bakıma dikmeniz elzemdir. Islak toprak soğurmalarının nedeninin oluşmasına neden olur ve bitkiyi öldürür. Bitkinizi bir saksıda büyütmeyi de geniş drenaj delikleri olan bir saksı tercihinizde yararları vardır. Sırsız kil (toprak) saksı ideal olacaktır; zira bu kapı saksılar aşırı drenaj deliklerine ek olarak duvarlarından da dışarıya atar. Bitkinize bolca ışık vermeli ve onu düzenli olarak sulamalısınız. Yağmurlama yöntemiyle sulamanın durdurulmasını önleyin; Zira bu teknik kişinin üzerinde küllenmeye ve diğer mantar hastalıklarına yol açar. Budama yalnızca fazla büyümüş bitkilerin kolayca bakabildiği boyutlara kavuşturmak istediğinizde gerekir.
Işık
Sütleğen otu tam güneş alan, yani çoğu zaman minimum altı saat boyunca doğrudan güneş ışığı alan yerleri tercih eder. Bilinenlerle ilgili bilmeniz gerekenler bunlar. Sıcak iklimlerde çoğu Türkiye’de güneşlenmeye bayılacak.
toprak
Tüm sütleğen türleri, bilhassa da sukulent olanlar, iyi drene edilmiş toprakları tercih ederler. Toprak pH değeri asidik ile notr arasında seyreden, kumlu topraklar bu bitkiler için idealdir. Yine de çoğu kapıda alkalin topraklarda da idare edilebilmektedir. Saksıda yetiştirilen sütleğen otunun ise caktüsler/sukulentler için özel olarak hazırlanmış bir toprak karışımının dikilmesi gerekir.
Sülama
Bitkinizi, ilkbahardan sonbahara kadar, aktif olarak devam eden dönem boyunca toprağın üzerindeki birkaç santimlik kısmı kuruduğunda suladı. Kışın ise sulamayı, yalnızca bitki solma belirtilerini gerçekleştirecek şekilde azaltabilirsiniz.
Isı ve Nem
Toleransı iyi olan ve 26 santigrat derece çevrede olduğu ortamlarda güvenli su teminine sahip güvenli bir kapıdır. Soğuğa karşı tolerans ise tür değişikliği göstermektedir. Bazı türler hafif donla başlayabilirken diğerlerinin takriben 12 santigrat dereceden düşük olduğu yerde verimli bir şekilde büyüyemez. Neme karşı, benzer türdeki türe tolerans gösterir. Nem çocuklarında yüksek olduğu mantar hastalıklarının önlenmesinde havalandırmanın inyi olması elzemdir.
Gübre
Sütleğen besin değerlerinin aynısı değildir; ancak genel olarak bu porsiyonun tamamı bir miktar gübrelenmeyi hoş karşılar. Genç bir odaya biraz kompost ya da dengeli organik gübre seçmek sağlıklı bir şekilde büyümesine destek olur. Pek çok sütleğen türü büyümeyi daha verimli olmayan sıvı gübreyi seve kabul edecektir. Saksıda yetişen besin elementlerinin toprakta yetişenlere oranları genellikle daha fazla olur. Alt depoda bir ilkokul beslenmeye ihtiyaç duymayı unutmamalısınız.
Sütleğen Otunun Çoğaltılması
Sütleğen otunu tohumdan almak mümkündür; Ancak bitkilerin çimlenmesi (ya da onların bulunması bile) başlı başına zordur. Bu bitki genellikle saplarının kesilip tohumları için veya caktüsler için özel olarak hazırlanmış bir toprak karışımına dikilmesiyle çoğaltılır. Bu, merkezin özü akabilir ve derininizi bozabileceği anlamına gelir. Endişelenmenize gerek yok, buna doyamazsınız. Kestiğiniz yoldan bir geceliğine kurumaya ayrılırsanız köklenme konusunda başarı artar. Bir köklendirme hormonundan yararlanmanız da pekâlâ mümkündür. Kestiğiniz sapın kök geliştirme süreci toprak karışımını ölçüde nemli tutun. Sapı çekiş gücü, direnç gösterdiğinizi zaman bitkinizin istediğiniz yere dikebilmeniz için hazır hale gelebilirsiniz.
Yaygın Görlen Haşereler ve Hastalıklar
Süt ürünleri fiyatları sorunsuzca büyüyebilirler. Sütlü bitki özleri ve sivri dikenlerini çok az sayıda hayvana çekici gelir. Yine de, tetikte oluşmasını gerektirecek birkaç tane haşere ve hastalık mevcuttur. Pamuklu bitler ve örümcek akarları bu bitkide en sık görülen haşerelerdir. Aradığınızı görebilmeniz için biraz zamanınız var. Bu haşerelerin her yeri de hızla büyük oranda artabilir. Hiçbir şeyi kontrol etmenize gerek yok ama bilgileri ve bilgileri görebilirsiniz. Böceklerin sabunların ve yağların kullanımını, bu düzeydeki zehirlerin kapsanmasını sağlayan bir yöntem. Buna ek olarak, bitkiniz fazla nemli bir bakıma maruz kaldığında kök çıkışı ve mantar hastalıkları gibi sorunlar baş gösterebilir. Doğrudan mantar üremesine yönelmeden önceki bitkinizin içinde yetişen koşulların uygulandığı kanıtlanmıştır.
Sütleğen Otu Türleri
Popüler bir kapıda olmasını istediğiniz şey budur:
Yastık sütleğen (Sütleğençok renkli): Boyu 30 ila 45 santimetre kadar uzayabilen, kümeler halinde büyüyen, sarı çiçekli, çok yıllık bir türdür. 4-8. kuşaklarda yetiştirilebilir.
dikenler tacı (Sütleğen milii): Açık havada bakılabilir boyu 2 metreye kadar çıkılabilen, her dem yeşil kalan ve gür bir türdür. 9-11. kuşaklarda yetiştirilebilir. Ev bitkisi olarak da yetiştirilebilen bu bitki ev ortamında maksimum boyutlara erişilemez. İhtiyacınız olan teknolojiyi kullanmak istiyorsanız siz de kullanabilirsiniz.
basketbol coşkusu (Sütleğen obesası): Bu kapı, yaşlandıkça silindir şekli alan yuvarlak, çan biçimli bir sapması olan, küçük bir sukulenttir. örnek ev bitkisi olarak yetiştirilen bu kapı 10-11. kuşaklarda açık havada da dayanıklı bir şekilde büyüyebilmektedir.
Eşek kuyruğu sütleğen (Sütleğen myrsinitleri): Mavi-gri tonlarda doğum ve belli belirsiz, sarı renkli çiçekler olan bu tür tırmanıcı bir çok yıllık bitkidir ve boyu 30 santimetreye kadar uzar. 5-9. kuşaklarda yer örtücü olarak kullanılır.
Ahşap sütleğen (Sütleğenamigdaloidler): Boyu 45 ila 60 santimetreye kadar uzayabilen, her dem yeşil kalan bu gür bitki, ilkbaharın dönemlerinin sonlarına doğru sarı renkli çiçekler açar. 6-8. kuşaklarda büyütülmeye uygundur.